*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ

Από τα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι σήμερα


Συγγραφή: ·Νίκος Μόττας
Έκδοση: Απρίλιος 2026 από "Εκδόσεις Αυτομόρφωση"
Σελ.:134 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-87355-4-5


Θέμα: "Κομμουνισμός" "Κομμουνισμός - Ιστορία"

Το βιβλίο αυτό εξετάζει την ιστορία του Κομμουνιστικού κινήματος στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, από τις απαρχές του έως τη σύγχρονη εποχή. Παρακολουθεί τις προσπάθειες Αράβων και Εβραίων κομμουνιστών να αντιπαρατεθούν στον εθνικισμό, την αποικιοκρατία και τον πόλεμο, προτάσσοντας την ταξική ενότητα και τον διεθνισμό. Με βάση ιστορικές πηγές και αρχειακό υλικό, αναδεικνύεται μια συχνά αποσιωπημένη πλευρά του Παλαιστινιακού: οι δυνατότητες, τα όρια και οι ήττες της Αριστεράς, αλλά και η επίμονη παρουσία της ως δύναμης αντίστασης και κριτικής, από τη Βρετανική Εντολή και τη Νάκμπα έως τις Ιντιφάντες, μέχρι και τον πόλεμο του 2023-2025. Ένα βιβλίο για όσους αναζητούν βαθύτερη κατανόηση ενός από τα πιο σύνθετα και φορτισμένα ζητήματα της σύγχρονης ιστορίας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ