*Αποστολή σε 2-4 εργάσιμες μέρες
Τιμή Λεμόνι: 10,53 €
Μια σπίθα αρκεί
Συγγραφή: ·Elle McNicoll
Μετάφραση: · Αλεξάνδρα Μητσιάλη
Εικονογράφιση: · Φωτεινή Τίκκου
Έκδοση: Ιούνιος 2026 από "Εκδόσεις Πατάκη"
Σελ.:224 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-07-1394-7
Θέμα: "Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταφρασμένη"
Όταν η τάξη της αρχίζει να μαθαίνει για τις δίκες μαγισσών που κάποτε έλαβαν χώρα στο χωριό της Σκοτίας όπου κατοικούν, η Άντι αρχίζει να παρατηρεί τα μοτίβα ανάμεσα στον τρόπο με τον οποίο οι λεγόμενες «μάγισσες» καταγγέλλονταν και περιθωριοποιούνταν στο παρελθόν και στον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία συνεχίζει ακόμη και σήμερα να απομονώνει όσους είναι διαφορετικοί, όπως εκείνη.
Ξέρει πως υπάρχει πάντα κάτι περισσότερο πίσω από την ιστορία – όπως ακριβώς υπάρχει και πίσω από τη δική της. Έτσι, αποφασίζει να αγωνιστεί για τη δημιουργία ενός μνημείου προς τιμήν αυτών των γυναικών και για την προώθηση της κατανόησης και της αποδοχής.
Μπορεί άραγε η Άντι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν την ίδια και τον αυτισμό της και να κάνει τη φωνή της να ακουστεί;
Μια ιστορία για τη φιλία, το θάρρος, την πίστη στον εαυτό μας. Μια ιστορία για τη δυσκολία και ταυτόχρονα τη γοητεία του να είναι κανείς αυτιστικός. Μια ιστορία για μια πιο συμπεριληπτική κοινωνία.

Mitsiáli, Alexándra
Tikkou, Foteini ¹