*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Αγαπώ

Μικρή φιλοσοφία της αγάπης

"Io amo : Piccola filosofia dell' amore" (Πρωτότυπος τίτλος στα ιταλικά)

Συγγραφή: ·Vito Mancuso
Μετάφραση: ·Σοφία Μαρή
Έκδοση: Ιούνιος 2026 από "Εκδόσεις Αρμός"
Σελ.:296 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-960-615-873-5


Θέμα: "Λογοτεχνία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Ιταλικό δοκίμιο" "Αγάπη"

Είναι το βασικό βιβλίο προκειμένου να διαβάσουμε, βιβλία ψυχαναλυτικά ή ψυχολογίας ή αυτοβελτίωσης ή βιβλία life coaching.
Ένα εγχειρίδιο της φιλοσοφίας των σχέσεων, με ιδιαίτερη έμφαση σ’ αυτές που οδηγούν στην αρμονία και την χαρά.
Τολμάει και θέτει καίρια ερωτήματα τα οποία πραγματεύεται διεξοδικά, γοητευτικά, καθηλωτικά, δίνοντας ουσιαστικές απαντήσεις:
Τι είναι τελικά ο έρωτας;
Γιατί μπορεί να μεταμορφώσει εντελώς έναν άνθρωπο;
Είναι απλώς ένα συναίσθημα, ή είναι μια δύναμη που αγγίζει τον πυρήνα της ύπαρξής μας;
Ποια σχέση μπορεί να έχει ο Έρωτας με την διαστολή του Σύμπαντος ή με την Τέχνη;
Από τι προέρχεται ο Έρωτας; Τι πράγμα ακριβώς είναι αυτό που τον προκαλεί;
Ποιο είναι όμως το αποφασιστικής σημασίας στοιχείο που μας κάνει να διακρίνουμε μια αληθινή ιστορία αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων από όλες τις άλλες ερωτικές περιπέτειες ή περιστασιακές σχέσεις;
Βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι πολύ παράδοξο…

Ενώ αυτό που μας χαρακτηρίζει περισσότερο από οτιδήποτε ως ανθρώπους, πέρα από την εμφάνισή μας, τα υπάρχοντά μας και την οικονομική τους αξία, από τις γνώσεις και την παιδεία μας, είναι σαφώς η βαθύτερη προσωπικότητά μας, που φαίνεται στις επιλογές που κάνουμε ή που αποφεύγουμε να κάνουμε, δηλαδή η ελευθερία μας· ωστόσο, από τη στιγμή που ερωτευόμαστε, αυτή είναι σαν να μην υπάρχει.

Όχι απλά αναστέλλεται, αλλά δείχνει σαν να παγιδεύεται, επιθυμώντας ανεξήγητα να παραδοθεί στον άλλο, να του αφοσιωθεί, να γίνει υπηρέτης. Εμείς οι ίδιοι, που τώρα πια θέλουμε διακαώς αυτή τη μεταμόρφωση, μέχρι τώρα, στην καθημερινή μας ζωή, την αντιμαχόμασταν συστηματικά. Το μόνο που μας απασχολεί πλέον είναι να υπηρετούμε ανενόχλητα τον άλλο, κι αν σ’ αυτό υπάρξουν εμπόδια, τότε βιώνουμε μία αποκαρδιωτική ήττα, που αντικατοπτρίζεται σε μια αίσθηση ματαιότητας και κενού.

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όσους έχουν ζήσει τον έρωτα, αλλά και σ’ αυτούς που δεν τον έχουν ζήσει.
Σε όσους ονειρεύονται τον έρωτα, αλλά και σ’ εκείνους που δεν πιστεύουν στην ύπαρξή του…

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ