*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Όχτος

Νουβέλα


Συγγραφή: ·Δημήτρης Στατήρης
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2026 από "Εκδόσεις Βαγονέτο"
Σελ.:100 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 978-618-88086-8-3


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Νουβέλα" "Νεοελληνική λογοτεχνία"

«Κοντεύουν μεσάνυχτα. Βρίσκεται ξαπλωμένος μέσα σε μια λίμνη από νερό και τσίπουρο και κομματάκια από γυαλί. Έπαψε η βροχή. Παίζει το ραδιόφωνο. Βάζει τις παλάμες στο πάτωμα και κάνει να σηκωθεί, αλλά τραυματίζεται απ’ τα γυαλιά. Πονάει στο κεφάλι, στο σβέρκο, στη μέση, στα πλευρά. Καταφέρνει να πάει μέχρι το μπάνιο. Στον καθρέφτη αντικρίζει ένα χλωμό πρόσωπο με ρουφηγμένα μάγουλα, πρησμένα μάτια, ξεραμένα αίματα στα γένια και δυο γυαλιά καρφωμένα στο μέτωπο. Πλένεται. Τρίβεται. Σκουπίζεται. Τραβάει την πρίζα απ’ το ραδιόφωνο και κλειδώνει. Μυρίζει νοτισμένο χώμα ανακατεμένο με το αίμα της κατσίκας. Μπαίνει στ’ αγροτικό. Φτάνει στον όχτο με μια γκαζιά και κατηφορίζει προς τον κάμπο. Περνάει το ποτάμι. Περιπλανιέται στους χωματόδρομους. Έχει πανσέληνο και όπως τα χωράφια φωτίζονται απ’ το χλωμό φως μοιάζουν από άλλον πλανήτη. Του καρφώνεται στο μυαλό ο Μίλτος. Και αν μιλήσει στη χωροφυλακή; Μήπως μιλήσει στους χωριανούς και πει ακόμα και ψέματα για να μην υπάρχει καμιά υποψία για το τομάρι του; Μήπως ποτέ δεν έπαψε να γουστάρει τη Ρένα και θέλει να τον εκδικηθεί μπας και την κερδίσει εκείνος;». Η έντονα κινηματογραφική ατμόσφαιρα της γραφής του Όχτου μετατρέπει την επιφάνεια των νερών του ποταμιού σε επιφάνεια προβολής του σκληρού κόσμου της θεσσαλικής ενδοχώρας. Η βία υφίσταται απλώς ως εύλογο παρακαλούθημα της φύσης, ενώ η ουδετερότητα της αφήγησης λειτουργεί καλειδοσκοπικά ως τρόπος παρατήρησης της ροής του τόπου και του χρόνου, δίχως επεξηγήσεις και βεβαιότητες.

(2024) Σκάλωμα, Εκδόσεις Γκοβόστη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ