*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Γυναίκα και μύθος

"Femme et mythe" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Georges Devereux
Μετάφραση: ·Μαρία Φιλιππακοπούλου
Έκδοση: 2005 από "Σχολή Ι. Μ. Παναγιωτόπουλου"
Σελ.:402 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-87232-7-2


Θέμα: "Μυθολογία, Ελληνική" "Μυθολογία, Ελληνική - Ερμηνεία και κριτική"

Κατά την τελευταία περίοδο της ζωής του, και ιδίως μετά το 1972, ο G. Devereux αφιερώνεται στη μελέτη της ελληνικής μυθολογίας και στην ψυχαναλυτική ερμηνεία της αρχαίας ιστορίας. Με πρωτότυπο τρόπο κατέδειξε πόσες δυνατότητες υπάρχουν να εφαρμοσθεί η ψυχανάλυση στη μελέτη της ιστορίας. Στο βιβλίο "Γυναίκα και μύθος" ο G. Devereux αναλύει μια σειρά ελληνικών μύθων που αφορούν το φύλο, την απαγόρευση της αιμομιξίας, τις περιπέτειες των θεαινών. Υποστηρίζει ότι οι μύθοι φανερώνουν πως καθετί ανθρώπινο, από τη νηπιακή ηλικία, υπόκειται στο μητριαρχικό καθεστώς που αποτελεί στην πραγματικότητα "το οικογενειακό ιστορικό του νευρωτικού".
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια πρωτότυπη ερμηνεία της δυσεξιχνίαστης δύναμης του έρωτα και της σεξουαλικής πραγμάτωσής του. Επιφυλάσσει εξέχουσα θέση στη γυναίκα, παράλληλα όμως επισείει τον κίνδυνο δημιουργίας ενός "άφυλου φύλου" στην περίπτωση πλήρους επικράτησής της.

(2015) Δοκίμια εθνοψυχανάλυσης, Επέκεινα

(2006) Βαυβώ, Ολκός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας