*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η Βρετανία και το ευρωπαϊκό ζήτημα 1961-2000

Ο εθνικισμός του Εργατικού Κόμματος


Συγγραφή: · Αντώνης Καρβούνης
Έκδοση: Οκτώβριος 2005 από "Φιλίστωρ"
Σελ.:514 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-369-084-8


Θέμα: "Πολιτική - Ευρώπη" "Πολιτική - Βρετανία"

Με την πρόσφατη ανακοίνωση της πρόθεσης της βρετανικής κυβέρνησης των Εργατικών να αναβάλλει το δημοψήφισμα για την επικύρωση της Ευρωπαϊκής Συντακτικής Συνθήκης, απόρροια των αρνητικών αποτελεσμάτων σε Γαλλία και Ολλανδία και της πρόδηλης αρνητικής προδιάθεσης του βρετανικού λαού προς αυτό, το ανά χείρας βιβλίο διερευνά ουσιώδη ζητήματα που προκύπτουν από την ευρωπαϊκή πολιτική του Εργατικού Κόμματος στη διάρκεια της μεταπολεμικής περιόδου και, ιδιαίτερα, τα θέματα που αφορούν στην εθνική ταυτότητα των Βρετανών, τα οποία φαίνεται να προσδιορίζουν καταλυτικά τη στάση τους απέναντι στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα, ορίζοντας εννοιολογικά, μέσω από μια κριτική επισκόπηση των θεωριών του εθνικισμού, την εθνική ταυτότητα ως μια δυναμική διαδικασία προσδιορισμένη μέσα από τον αποκλεισμό ομάδων που θεωρούνται ότι δεν ανήκουν στο εθνικό πλαίσιο, η παρούσα μελέτη εξετάζει, καταρχάς, τα επιμέρους στοιχεία της βρετανικής ταυτότητας (το χώρο, την κουλτούρα και το χρόνο του έθνους) όπως αυτά προκύπτουν μέσα από τις συζητήσεις επί του ερυωπαϊκού ζητήματος στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα. Παράλληλα, αναδεικνύει τους σημαίνοντες "άλλους" ως βασική συνιστώσα του εθνικού εαυτού, η οποία οροθετεί το κατώφλι της ανοχής της εθνικής κοινότητας απέναντι σε οποιονδήποτε αμφισβητεί την εθνική ουσία, τις αξίες, τις παραδόσεις και της μνήμες του λαού. Τέλος, επιχειρεί μια συνθετική προσέγγιση των στοιχείων της εθνικής κοινότητας, σκιαγραφώντας την εξέλιξη και το μέλλον της Βρετανικότητας στο μεταβαλλόμενο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας