*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το τετράδιο με τους αφορισμούς του Μπουζιάνη


Συγγραφή: · Γιώργος Μπουζιάνης
Μετάφραση: · Μαριλένα Ζ. Κασιμάτη
Επιμέλεια: · Δημήτρης Δεληγιάννης
Έκδοση: Δεκέμβριος 1988 από "Βότσης Νίκος"
Σελ.:111 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Νεοελληνική ποίηση" "Ζωγραφική, Ελληνική" "Δοκίμια. Ομιλίες. Αποφθέγματα. Σύμμικτα"

Οι αφορισμοί του Μπουζιάνη περιέχονται σ' ένα αυτοτελές τετράδιο εμπορίου, διαστάσεων 20Χ14 εκ., με χαρτονένιο μαύρο εξώφυλλο και αριθμημένες σελίδες από το 1 μέχρι το 39. Το "Τετράδιο" το εντοπίσαμε το 1987 στο αρχείο του Γιώργου-Πάνου Μπουζιάνη, γιου του ζωγράφου, στο Μόναχο και το φωτογραφίσαμε τον Απρίλιο του 1988 στο ίδιο μέρος. Οι αφορισμοί καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης του "Τετραδίου", ενώ το υπόλοιπο είναι σκέψεις, σημειώσεις, απόψεις και μερικά ποιήματα (!). Υπάρχουν ακόμη ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα πριν από τους αφορισμούς και μια "νουθεσία" στο τέλος, εκτός ύλης θα λέγαμε, που απευθύνεται στους κατόχους των έργων του και τους ζητάει να μην τα βερνικώνουν. Εκτός από τη "νουθεσία" αυτή που είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα, όλα τα άλλα γραπτά είναι στη γερμανική γλώσσας. Ο ίδιος ο Μπουζιάνης χωρίζοντας την ύλη στο χειρόγραφο, βάζει δύο κεφαλίδες, τη μια στους αφορισμούς (Αφορισμοί) και την άλλη στην αρχή των απόψεων (Απόψεις). Με τον τρόπο αυτό θέλησε, προφανώς, να διαχωρίσει το περιεχόμενο σε δυο μεγάλες ενότητες. Βέβαια, δεν ακολούθησε τις αρχικές του επιδιώξεις, γι' αυτό τις Απόψεις διαδέχονται τέσσερα ποιήματα και κατόπιν πάλι αφορισμοί και στη συνέχεια πάλι απόψεις. [...] (από τη σελ. 9 του βιβλίου)

(2010) Tribute to the Greek Mother, Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

(2009) Αφιέρωμα στην Ελληνίδα μάνα, Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

(2007) Ελληνική ζωγραφική, Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου

(2006) Θησαυροί της Εθνικής Πινακοθήκης, Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου

(2006) Ελληνική ζωγραφική του 20ού αιώνα από τη συλλογή του Κώστα Ιωαννίδη, Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

(2005) Μπουζιάνης, Μουσείο Μπενάκη

(2002) Μπουζιάνης, Αδάμ - Πέργαμος

(1989) Γράμματα προς τον Χ. Μπάρχφελντ, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας