*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Φιλολόγως ζητούντες

Γλωσσικές απόψεις και όψεις στα κείμενα των Καππαδοκών Πατέρων


Συγγραφή: ·Άννα Κόλτσιου - Νικήτα
Έκδοση: 2005 από "Πουρναράς Π. Σ."
Σελ.:495 (25χ17), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-242-317-Χ


Θέμα: "Πατέρες της Εκκλησίας " "Γλώσσα - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις"

Η απόφασή μας να διερευνήσουμε τις γλωσσικές απόψεις, και ως ένα βαθμό, τις γλωσσικές όψεις των Καππαδοκών Πατέρων αφορμήθηκε από το γεγονός ότι στην εποχή τους σημειώθηκε η πιο αποφασιστική και δημιουργική συνάντηση και αναμέτρηση του έλληνος λόγου με τον χριστιανικό λόγο, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο υπέρλογος λόγος να ενδυθεί τον έλλογο έλληνα λόγο. Θεατές και πρωταγωνιστές αυτής της αναμέτρησης οι Καππαδόκες αφενός μετουσιώνουν τις γλωσσικές θεωρητικές απόψεις της αρχαίας ελληνικής σκέψης sub specie christianitatis και εντάσσουν το λόγο στη σωτηριολογική κλίμακα, αφετέρου αξιοποιούν τα δεδομένα της ρητορικής τέχνης και αρθρώνουν λόγο υψηλό και άρτιο. Τους καρπούς της φιλολογικής μας αναζήτησης στα κείμενα των Καππαδοκών όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θεωρούν, κρίνουν άλλα και χειρίζονται το λόγο επιχειρεί να παρουσιάσει η προκείμενη εργασία. Ο κειμενοκεντρικός της χαρακτήρας οφείλεται στην πρόθεσή μας να αφήσουμε να μιλήσουν τα ίδια τα κείμενα, των οποίων την πυκνότητα και τη δυναμική αδυνατεί τις περισσότερες φορές να μεταφέρει οποιαδήποτε ελεύθερη απόδοση. Σ' ένα κλίμα όπου η μελέτη της γλώσσας κινδυνεύει ερευνητικά να συρρικνωθεί στη βιολογική της διάσταση, οι γλωσσικές απόψεις των Καππαδοκών ίσως προσκομίσουν ένα άρωμα πνευματικής ευωδίας.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας