*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο φωτογράφος της Τουλούζης

"Une vie française" (Πρωτότυπος τίτλος στα γαλλικά)

Συγγραφή: · Jean - Paul Dubois
Μετάφραση: · Κώστας Κατσουλάρης
Έκδοση: Φεβρουάριος 2006 από "Διήγηση"
Σελ.:371 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7951-53-0


Θέμα: "Γαλλική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Με βλέµµα σαρκαστικό αλλά και τρυφερό, ο Ζαν-Πολ Ντιµπουά διατρέχει τη σύγχρονη ιστορία, από τη µεταπολεµική Ευρώπη µέχρι τις µέρες µας. Έχοντας ως µεγάλα του προτερήµατα τη γεµάτη ένταση και ζωντάνια γραφή του, µε ιδιαίτερα οξύ και διαβρωτικό χιούµορ, σκιαγραφεί ολοκληρωµένους και αναγνωρίσιµους χαρακτήρες πετυχαίνοντας να δώσει ένα µυθιστόρηµα µεγάλης πνοής που, όπως σωστά επισηµάνθηκε, αναµετράται µε τους αµερικανούς µετρ του είδους, Φίλιπ Ροθ και Τζον Απντάικ. Μέσα από µια πλούσια και παραστατική οικογενειακή σάγκα, ο Ντιµπουά επιδίδεται σε µια ανελέητη κοινωνική, πολιτική και ηθική αποδόµηση του σύγχρονου ανθρώπου. Οι περιπέτειες του χαρισµατικού και συνάµα αµήχανου ήρωά του κλιµακώνονται σταδιακά, οδηγώντας αυτή τη "γαλλική κωµωδία" σε µια κατάληξη αντάξια µιας αρχαίας τραγωδίας.
Όλα αρχίζουν µια Κυριακή το Σεπτέµβρη του 1958, τη µέρα που ο Πολ Μπλικ, γιος µιας διορθώτριας κειµένων κι ενός αντιπροσώπου αυτοκινήτων Σίµκα, θρηνεί το θάνατο του µεγάλου του αδελφού, του Βενσάν. Εκείνο το βράδυ θα σηµαδέψει βαθιά µια οικογένεια που ζούσε ανέµελη µέχρι τότε. H πρώτη ενέργεια του µικρού Πολ µόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Bενσάν ήταν να εισβάλει βιαστικά στο δωµάτιο του αδελφού του και να οικειοποιηθεί το αγαπηµένο παιχνίδι του, µια απαστράπτουσα µεταλλική άµαξα που χρόνια λαχταρούσε. Πράξη τροµερή και ασύνειδη, που περιγράφεται µε ακρίβεια και χωρίς συναισθηµατικoύς χρωµατισµούς, πενήντα χρόνια αργότερα, από τον µοναχικό πια ήρωα, που βρίσκεται σε "ηλικία αµήχανη, µετέωρη ανάµεσα σε δύο διαφορετικές προοπτικές της ύπαρξης, δύο ασύµβατους κόσµους". Στους ίδιους τόνους θα κινηθεί ολόκληρο το µυθιστόρηµα. Ένα σπαρταριστό και νευρώδες πήγαινε-έλα ανάµεσα στις ανατροπές της καθηµερινότητας και τα καπρίτσια της Ιστορίας: από τα θυελλώδη οικογενειακά δείπνα της εποχής του πολέµου της Αλγερίας στον αξέχαστο Μάη του ΄68, από τα πρώτα ερωτικά σκιρτήµατα της εφηβείας στο θάνατο του Φράνκο, κι από τη Σελήνη, τη νύχτα που για πρώτη φορά την πάτησε ανθρώπινο πόδι, στα καλοσχηµατισµένα οπίσθια της Λορ, της Άννας ή της Μαρί. Εναλλάσσοντας διαρκώς το γέλιο µε το δάκρυ, το θάνατο µε τη ζωή, το καθηµερινό και το ευτελές µε το µοναδικό και το εξαιρετικό, ο Ζαν-Πολ Ντιµπουά µας δίνει µια απέριττη οικογενειακή σάγκα, ένα βαθιά συγκινητικό µυθιστόρηµα, ξεδιπλώνοντας µπροστά στα µάτια µας µισό αιώνα από την πρόσφατη ευρωπαϊκή ιστορία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας