*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κοιτάζοντας πίσω


Συγγραφή: · Γεώργιος Ι. Ράλλης
Έκδοση: Μάρτιος 2006 από "Ερμείας"
Σελ.:492 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-216-088-8


Θέμα: "Πολιτικοί" "Ελλάς - Ιστορία - Εμφύλιος πόλεμος, 1944-1949 - Προσωπικές αφηγήσεις" "Ελλάς - Ιστορία - 1940-1944 - Προσωπικές αφηγήσεις" "Πολιτική - Ελλάς - Προσωπικές αφηγήσεις"

Από πολύ καιρό είχα στη σκέψη μου να δημοσιεύσω το βιβλίο αυτό, το περιεχόμενο του οποίου καλύπτει τα πρώτα τριάντα χρόνια της ζωής μου, μια περίοδο που έζησα πολύ έντονα και είναι -το λιγότερο- παρεξηγημένη.
Η απόφασή μου να γράψω αυτό το βιβλίο οφείλεται στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Τσάτσο, ο οποίος με παρωθούσε συνεχώς και με επιμονή να το πράξω, τονίζοντας πάντοτε την ιερή υποχρέωση που είχα να εκθέσω δημόσια τις αναμνήσεις μου, κυρίως από την περίοδο της κατοχής. Έτσι, με την ευκαιρία αυτή, το βιβλίο συνδέθηκε και με τα γεγονότα της περιόδου του μεσοπολέμου ανατρέχοντας ως το 1918 -έτος που γεννήθηκα- και επεκτάθηκε ως το 1949, έτος τερματισμού της εσωτερικής πολεμικής περιπέτειας της χώρας.
Θεώρησα λοιπόν, υποχρέωσή μου να φέρω στη δημοσιότητα ορισμένα γεγονότα αυτής της περιόδου, όχι μόνον επειδή είναι εν πολλοίς άγνωστα στο ευρύτερο κοινό, αλλά και γιατί έχουν διαμορφώσει εντυπώσεις, που είναι εντελώς άσχετες με την ιστορική πραγματικότητα.
Το πιο δύσκολο τμήμα του βιβλίου είναι εκείνο που αναφέρεται στην πολιτεία και τη δράση του πατέρα μου κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα.
Προσπάθησα -και ελπίζω ότι ως κάποιο σημείο το κατόρθωσα- να είναι απαλλαγμένα από οποιαδήποτε συναισθηματική φόρτιση όσα γράφω στο μέρος αυτό του βιβλίου.
[...] Γεώργιος Ι. Ράλλης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας