*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ο δίκαρδος

Μυθιστόρημα


Συγγραφή: · Δήμητρα Παπαδήμα
Έκδοση: Απρίλιος 2006 από "Εμπειρία Εκδοτική"
Σελ.:240 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-417-159-3


Θέμα: "Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα"

Ο Ηλίας είναι ένα νόθο παιδί που γεννιέται σε ένα χωριό από έναν απαγορευμένο έρωτα και αφήνεται από τη μητέρα του να τον μεγαλώσει ένας βοσκός, ο Αστέριος. Αν και πρέπει να ζήσει μια ζωή μακριά από τους φυσικούς του γονείς, η μοίρα του καθορίζεται από ένα άλλο συνταρακτικό γεγονός: είναι δίκαρδος, στα στήθη του χτυπούν δύο καρδιές, εξίσου δυνατές, αλλά και διαφορετικές, με τη μία να επιθυμεί αυτό που η άλλη καταριέται.
Ο δίκαρδος Ηλίας βρίσκεται πάντα μπροστά σε ένα σταυροδρόμι: οι γυναίκες που αγαπά αγγίζει ξεχωριστά καθεμία διαφορετικά συναισθήματα και ανάγκες στις καρδιές του. Ο ίδιος αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στη ζωή ανάμεσα στο χωριό και την πόλη, στη σιγουριά μιας ήρεμης καριέρας ζωγράφου ή στην μποέμ ζωή που του υπόσχεται περιπέτειες και εντάσεις. Και η ζωή του συνταράσσεται ακόμα περισσότερο από τις μοιραίες συναντήσεις με ανθρώπους που πιστεύει κανείς ότι δε θα συναντούσε ποτέ ξανά στη ζωή του: ο πατέρας του γίνεται ο καλύτερός του φίλος, και πεθαίνει χωρίς να αποκαλυφθεί ποτέ η σχέση τους· η μητέρα του, που απομακρύνεται από τη ζωή του με μια καινούργια σχέση και γάμο, είναι αυτή που θα αποτρέψει τη μοιραία ερωτική σχέση που πάει να δημιουργηθεί ανάμεσα στον Ηλία και την κόρη της από τη "νόμιμη" οικογένειά της.
Η ζωή του Ηλία είναι πάντα διχασμένη, πάντα κομμένη στα δύο, πάντα δοσμένη σε δύο καρδιές. Κι αν η μία καρδιά μπορεί να αντέξει, οι δύο μαζί ζητούν επίμονα να διαλέξει, να αποφασίσει, να χαράξει την πορεία σε κατεύθυνση μοναδική...

(2010) Η Εύα, ο Αδάμ και το μασημένο μήλο, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2007) Χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης συναισθήματος, Κέδρος

(2004) Συγχώρεσα πολύ και με συγχώρεσαν άλλο τόσο, Εμπειρία Εκδοτική

(2003) Ό,τι απομένει είναι σιωπή, Εμπειρία Εκδοτική

(2002) Οι ποιητές κάνουν οτοστόπ στον αυτοκινητόδρομο, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2001) Δε θέλω να σε χρειάζομαι αφού δεν μπορώ να σ' έχω, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(2000) Φίλησέ με σαν και πρώτα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1998) Η μανούλα πάνω απ' όλα είναι γυναίκα, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1996) Ήθελα κάτι να πω μα κανείς δεν είχε καιρό να μ' ακούσει, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1995) Χαμένο δειλινό, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας