*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κατανοώντας την ανάγνωση

Μια ψυχογλωσσολογική ανάλυση της ανάγνωσης και της μάθησης της ανάγνωσης

"Understanding Reading: A Psycholinguistic Analysis of Reading and Learning to Read" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Frank Smith
Μετάφραση: ·Ανδρέας Χατζηαθανασίου
Επιμέλεια: · Αθανάσιος Αϊδίνης
Έκδοση: Μάιος 2006 από "Επίκεντρο"
Σελ.:557 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6647-57-9


Θέμα: "Ανάγνωση" "Ανάγνωση - Εκπαίδευση"

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται εναλλακτικές θεωρίες για την κατάκτηση της αναγνωστικής ικανότητας των παιδιών αλλά και προτάσεις για τη διδασκαλία της ανάγνωσης.
Η κατανόηση της διαδικασίας της ανάγνωσης αποτελεί αντικείμενο ερευνών για περισσότερο από έναν αιώνα και είναι στο επίκεντρο μια μεγάλης διαμάχης ανάμεσα σε επαγγελματίες, πολιτικούς και το ευρύ κοινό.
Η μετάφραση στα ελληνικά της έκτης έκδοσης του βιβλίου του Frank Smith, έρχεται να συμβάλλει στη συζήτηση που τα τελευταία χρόνια διεξάγεται και στην Ελλάδα σχετικά με την ανάγνωση και τη διδασκαλία της στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα όπου για περισσότερο από έναν αιώνα ακολουθείται η ίδια μέθοδος διδασκαλίας της πρώτης ανάγνωσης και γραφής.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο βιβλίο για όλους όσους, με οποιονδήποτε τρόπο και από οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο, εμπλέκονται στη διδασκαλία της ανάγνωσης και την κατανόηση αυτής της πολύπλοκης διαδικασίας. Συμβάλλει στην κατανόηση των διαδικασιών που προτείνονται από το πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης στη διδασκαλία της γλώσσας, χωρίς να απορρίπτονται τα ευρήματα σημαντικών ερευνών που υποστηρίζουν την αναλυτική διδασκαλία των φωνημάτων και την ανάπτυξη της φωνολογικής ενημερότητας.
Στοχεύει να βοηθήσει τους αναγνώστες να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις, βασισμένοι στην έρευνα για την ανάγνωση, που είναι προσβάσιμη για όλους, και στην εμπειρία και προσωπική γνώση τους.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας