*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Συνταγές Vegan

Μοναδικές, νόστιμες, χορτοφαγικές συνταγές και χρήσιμες συμβουλές για την υγεία


Συγγραφή: ·Μαρία Βούλγαρη - Μουρούτη
Έκδοση: Μάιος 2007 από "Etra"
Σελ.:99 (26χ20), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-89107-1-4


Θέμα: "Μαγειρική" "Διατροφή"

Η Μαρία Βούλγαρη - Μουρούτη στο πρώτο τόμο των συνταγών Vegan μας παρουσιάζει με απλό τρόπο νόστιμες χορτοφαγικές συνταγές που συνδυάζουν τις υπέροχες γεύσεις με την υγιεινή διατροφή.

«Η επιστήμη της διατροφολογίας μόλις τις τελευταίες δεκαετίες απογειώθηκε, αναγνωρίσθηκε και μπορεί να μας προσφέρει σήμερα αρκετό υλικό για μελέτη. Γίνεται λοιπόν ολοένα και πιο πασιφανές, το πόσο αδιάρρηκτα συνδεδεμένη είναι η διατροφή σε σχέση με την υγεία μας και τις διάφορες νόσους.
Κάτω από το πρίσμα αυτό, είναι αξιοπερίεργο το γεγονός ότι πλειάδα ασθενειών εκφυλιστικής κατάληξης εμφανίζονται ολοένα και περισσότερο στις «ανεπτυγμένες» κοινωνίες, όπου η χρήση ή κατάχρηση ραφιναρισμένων τροφών είναι και η μέγιστη.
Στις μέρες μας, οι διατροφικές συνήθειες έχουν δραστικά διαφοροποιηθεί. Υψηλής «κλάσεως» ετοιμοπαράδοτα φαγητά αποτελούν πλέον συμπαγές μέρος της καθημερινής μας ζωής. Δυστυχώς, οι παραπάνω συνήθειες είναι δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο πολλές φορές να αναστραφούν, με αποτέλεσμα αρκετές ασθένειες που μέχρι πρότινος αποτελούσαν για μας κάτι το άγνωστο, να έχουν γίνει ένα αναπόσπαστο μέρος της ζωής.»

«Ένα μεγάλο μέρος από επιστήμονες σήμερα αποδεικνύει καθημερινά ότι η Πρωταρχική (Φυτοφαγική) δίαιτα αποτελεί την καλύτερη λύση για την πρόληψη και αποφυγή καρδιακών νόσων και εγκεφαλικών, για τον έλεγχο του διαβήτη, για την προφύλαξη από νεοπλασίες, υπέρταση, αρθρίτιδα, παχυσαρκία και πολλά άλλα που βρίσκονται στο καθημερινό ευρετήριο των γιατρών. Τα ζωικά λίπη και οι πρωτεΐνες, η χοληστερίνη που με αφθονία βρίσκονται στο κρέας, στα γαλακτοκομικά, στα αυγά, αποτελούν μείζοντα προβλήματα. Οι φυτικές ίνες, οι φυτοχημικές και αντιοξειδωτικές ουσίες, τα ιχνοστοιχεία και οι βιταμίνες είναι η κορυφή του παγόβουνου στην μάχη ενάντια σε πολλές νόσους.»

(2007) Συνταγές Vegan, Etra

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας