*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εγχειρίδιο ποιότητας ζωής

Με άξονα το ερωτηματολόγιο WHOQOL - 100

"Field Trial WHOQOL - 100. Facet Definitions and Questions" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Μετάφραση: ·Μαρία Τζινιέρη - Κοκκώση ·Ευγενία Τριανταφύλλου · Βλάσσης Δ. Τομαράς ·Γιώργος Ν. Χριστοδούλου ·Β. Αντωνοπούλου
Επιμέλεια: ·Β. Αντωνοπούλου · Βλάσσης Δ. Τομαράς ·Γιώργος Ν. Χριστοδούλου ·Ευγενία Τριανταφύλλου ·Μαρία Τζινιέρη - Κοκκώση
Φορέας: ·Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ·Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ψυχιατρική Κλινική ·Αιγινίτειο Νοσοκομείο Αθηνών
Έκδοση: 2003 από "Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις"
Σελ.:48 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8071-44-5


Θέμα: "Επιτυχία και προσωπικότητα" "Υγεία" "Ζωή"

Η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην προσπάθειά της να συμβάλει στην ανάπτυξη κατάλληλων εργαλείων αξιολόγησης, δημιούργησε την ελληνική έκδοση των ερωτηματολογίων WHOQOL-100 και WHOQOL-BREF. Τα εργαλεία αυτά αναπτύχθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας, με στόχο την προαγωγή ενός διαπολιτισμικού συστήματος αξιολόγησης της ποιότητας ζωής και την χρησιμοποίησή του στον ευρύτερο χώρο της Υγείας.
Ο όρος ποιότητα ζωής εμφανίζεται στο χώρο της Υγείας κατά τις τελευταίες δεκαετίες και παρακινεί όλο και πιο έντονα το ενδιαφέρον των πολιτών της σύγχρονης εποχής. Αποτελεί μια πολυδιάστατη θεματική σύνθεση παραγόντων και συνδέεται άμεσα με την αρχαία ελληνική έννοια του "ευ ζην".
Η ποιότητα ζωής θεωρείται έννοια αλληλένδετη με την ψυχική και σωματική υγεία του ατόμου και ως εκ τούτου, αποτελεί μέγιστης σημασίας ζήτημα η μέριμνα για την αναβάθμιση της. επιπλέον, κατέχει σημαντικό ρόλο στην περίθαλψη των ασθενών αλλά και στον τομέα της πρόληψης, η δε μέτρησή της μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.
Ελπίζουμε ότι η έκδοση του εγχειριδίου των ερωτηματολογίων WHOQOL θα συνεισφέρει στην πληρέστερη ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για την ποιότητα ζωής καθώς και για τη μεθοδολογία μέτρησής της.
Γ .Ν. Χριστοδούλου Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής, Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας