*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η διαδρομή του Λωτού

Στους τόπους όπου έζησε ο Βούδας


Συγγραφή: · Μαριάννα Μπενετάτου
Έκδοση: Ιούνιος 2006 από "Κονιδάρης"
Σελ.:222 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-392-089-4


Θέμα: "Βουδισμός" "Ταξίδια και περιηγήσεις"

Η "Διαδρομή του Λωτού" περιλαμβάνει τα σημαντικότερα μέρη όπου έζησε ο ιστορικός Βούδας Σακυάμουνι. Η περιήγηση αρχίζει στο Λουμπίνι του Νεπάλ -γενέτειρα του Βούδα-, συνεχίζεται στον Μποντγκαγιά -τοποθεσία της φώτισης-, κατευθύνεται στο Σαρνάτ -σημείο εκκίνησης του τροχού του ντάρα, της πρώτης διδασκαλίας- κι αφού περάσει από διάφορα μέρη μικρότερης σημασίας, καταλήγει στο Κουσιναγκάρ, όπου έσβησε ολοκληρωτικά το Λιοντάρι των Σάκυα.
Οι τέσσερις τοποθεσίες αποτελούν τα ιερότερα μέρη του βουδισμού, υποδεχόμενα χιλιάδες επισκέπτες και προσκυνητές κάθε χρόνο.
Η "Διαδρομή του Λωτού" εγγράφεται μέσα στο λίκνο του ινδικού πολιτισμού, την ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας του Γάγγη. Η περιήγηση ολοκληρώνεται με την επίσκεψη μεγάλων κέντρων του ινδουισμού: Κατμαντού στο Νεπάλ· Βαράνασι, Κατζουράο, Δελχί και Τζαϊπούρ στην Ινδία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας