*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Λήδα Παπακωνσταντίνου

Performance, Film, Video 1969-2004

(Συλλογικό έργο)
Έκδοση: 2005 από "Cube Art Editions [ Κύβος Εκδόσεις Τέχνης ]"
Σελ.:120 (21χ28), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-87354-7-5


Θέμα: "Τέχνη, Σύγχρονη"

Οι εκδόσεις Κύβος, για πέμπτη χρονιά συνεχίζουν την δραστηριότητά τους στο χώρο του βιβλίου, εκδίδοντας βιβλία γύρω από το έργο καλλιτεχνών, ή βιβλία που προκύπτουν από τις ιδέες καλλιτεχνών πάνω σε κάποιο θέμα. Τα βιβλία γύρω από το έργο καλλιτεχνών, λειτουργούν ως κατάλογοι και δημιουργούνται είτε με αφορμή κάποια έκθεση, είτε χωρίς αφορμή απλά σαν καταγεγραμμένα ντοκουμέντα του έργου του καλλιτέχνη. Τα βιβλία που βασίζονται σε κάποια ιδέα που είχε ο καλλιτέχνης, αντιμετωπίζονται ως αυτοτελή έργα και ξεφεύγουν από την ευρεία έννοια του βιβλίου αγγίζοντας περισσότερο την έννοια του "έργου" και του "project" (artists' books). Και οι δύο αυτές εκδόσεις απαιτούν την στενή και αμοιβαία συνεργασία εκδότη και καλλιτέχνη έτσι ώστε να επιτευχθεί το τελικό αποτέλεσμα.

Αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα και την καλλιτεχνική αξία των performances της Λήδας Παπακωνσταντίνου, οι εκδόσεις Κύβος πραγματοποίησαν την έκδοση του βιβλίου Λήδα Παπακωνσταντίνου: Performance, Film, Video 1969 - 2004, το οποίο αποτελεί την μοναδική έκδοση με ανάλογο περιεχόμενο που αφορά έλληνα καλλιτέχνη και καταγράφει το σύνολο των δρώμενων, φιλμ και βίντεο της καλλιτέχνιδας. "Η τέχνη της.." όπως έγραφε ο ιστορικός τέχνης Αλέξανδρος Ξύδης, "..δεν προδίδει επιρροές και συγγένειες. Μάλλον δεν έχει. Αναβλύζει αβίαστα και θεληματικά από ένα πλούσιο εσωτερικό κόσμο, ελεγχόμενη όχι από γνώσεις αποκτημένες σε σχολές και βιβλία, αλλά τιθασευμένη από δοκιμές και πειράματα πάνω στις δυνατότητες και αντιστάσεις του υλικού της." (1991).

Με αφορμή το βιβλίο αυτό, πραγματοποιήθηκε μία εκτεταμένη αρχειοθέτηση και επεξεργασία όλων των φωτογραφιών και των κειμένων από το συνολικό έργο της καλλιτέχνιδας που χρονολογείται από το 1960 και φτάνει μέχρι και σήμερα. Για την τελική μορφή του βιβλίου χρησιμοποιήθηκαν περισσότερες από 200 μαυρόασπρες φωτογραφίες.

Η Λήδα Παπακωνσταντίνου είναι από τους πρώτους και ελάχιστους καλλιτέχνες στην Ελλάδα, που χρησιμοποίησαν την performance σαν εκφραστικό εργαλείο στις δεκαετίες του '70 και '80 και η παρουσία της είναι συνεχής και ευρύτατη από τα τέλη της δεκαετίας του '60 μέχρι σήμερα, περιλαμβάνοντας εκτός από performance, εγκαταστάσεις, ζωγραφική, βίντεο, γλυπτική και φιλμ.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας