*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Σύγχρονες μορφές διακυβέρνησης

Πολιτικά και επικοινωνιακά συστήματα στην εποχή των διτκύων


Συγγραφή: · Αντώνης Καρβούνης
Έκδοση: 2006 από "Έλλην"
Σελ.:599 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-286-907-0


Θέμα: "Πολιτικές επιστήμες" "Πολιτικά κόμματα" "Κράτος"

Οι "Σύγχρονες Μορφές Διακυβέρνησης", συνοψίζοντας τις βασικές παραμέτρους των σύγχρονων πολιτικών συστημάτων και αναλύοντας τις θεματικές ενότητες του ομώνυμου εξεταζόμενου μαθήματος, αποτελούν έναν οδηγό μελέτης για τους υποψήφιους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. 'Ενας οδηγός δεν μπορεί παρά να αποδίδει, όχι απλώς περιληπτικά, ούτε αναγκαία να εξαντλεί, τα μελετώμενα αντικείμενα. Είναι, όμως, απαραίτητο να φωτίζει όλες τις διαστάσεις ενός αντικειμένου σε μια τέτοια ικανή έκταση, η οποία να περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που δύσκολα μπορεί να αποδοθούν περιληπτικά και αδύνατο να εκτεθούν σε πλήρη ανάλυση.
Βεβαίως, οι "Σύγχρονες Μορφές Διακυβέρνησης" δεν αποτελούν απλώς ένα εγχειρίδιο για τους υποψηφίους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, συνιστούν ακόμη και ένα ανάγνωσμα για όποιον επιθυμεί να γνωρίσει τον τρόπο με τον οποίο η πολιτική διαδικασία διαδραματίζεται σε μια εποχή μιντιακά α-πολιτική.
Το παρόν πόνημα συγκεντρώνει τις σημαντικότερες προβληματικές που απασχολούν την σύγχρονη πολιτική επιστημονική κοινότητα, διακηρύσσοντας ότι στο νέο μοντέλο διακυβέρνησης η πολιτική του ιεραρχικού μοντέλου διοίκησης που κάποτε γνωρίζαμε δεν υφίσταται πια. Πολιτική και επικοινωνία έχουν καταστεί συνώνυμοι όροι. Μήπως άραγε, όμως, δεν ήταν πάντοτε έτσι; Από τον χαρισματικό ηγέτη του Weber μέχρι τον Tony Blair, η πολιτική δεν απαιτούσε έναν δημόσιο χώρο σχετικής διαντίδρασης και αντιπαράθεσης μεταξύ κυβερνώντων και κυβερνώμενων , εντός του οποίου η αβεβαιότητα της έκβασης αυτής της πάλης ουσιαστικοποιούσε το βαθύτερο νόημα του πολιτικού φαινομένου; Τι άλλαξε σήμερα σε σχέση με το βαθύτατα ιδεολογικοποιημένο χθές; [...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας