*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εντατική θεραπεία και επείγουσα ιατρική: Φάρμακα

9ο θεματικό συνέδριο

(Συλλογικό έργο)
Επιμέλεια: ·Γεώργιος Ι. Μπαλτόπουλος ·Αθανάσιος Γιαννόπουλος ·Λεωνίδας Γρηγοράκος
Έκδοση: Φεβρουάριος 2007 από "Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης"
Σελ.:1470 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-399-491-Χ


Θέμα: "Φαρμακολογία" "Ιατρική, Επείγουσα"

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους λειτουργούς της υγείας και ετοιμάστηκε με εξαιρετικό ζήλο για να καλύψει την ανάγκη της δια βίου συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Η σημασία της "θεραπείας" αυτής της ανάγκης, γίνεται όλο και πιο μεγάλη, κάτω από το πρίσμα των ραγδαίων εξελίξεων στο χώρο της διάγνωσης και της θεραπείας, που από την μια μέρα στην άλλη μετατρέπουν τον άριστο λειτουργό της υγείας του σήμερα σε μετριότητα του αύριο και ενδεχομένως σε λειτουργό εκτός του χώρου της υγείας του μεθαύριο.

Εκλεκτοί συνεργάτες κυρία από την μεριά του "φτασμένου", κατέθεσαν την γνώση και εμπειρία τους για την ολοκλήρωση αυτού του έργου. Κατέθεσαν επίσης και ότι περιγράφει η σύγχρονη βιβλιογραφία για τα φάρμακα στην ΜΕΘ και τα επείγοντα, που συχνά είναι εκείνα που ακολουθούν τον ασθενή και κατά την συνέχιση της νοσηλείας του στη πτέρυγα. Στο παρόν πόνημα περιγράφονται και όλα εκείνα τα φάρμακα που δεν χορηγούνται αποκλειστικά στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), αλλά που αποτελούν μέρος αντιμετώπισης των προβλημάτων του αρρώστου που εισήχθη στην ΜΕΘ, και απαιτούν αντιμετώπιση.

Οι επικαλύψεις ή ακόμη και οι επαναλήψεις, που θα διαπιστώσει ο αναγνώστης σε διάφορα κεφάλαια, αποτελούν συνειδητή επιλογή της επιτροπής σύνταξης και απλά υποδηλώνουν τη διαφορετική οπτική γωνία και τις διαφορετικές αφετηρίες των διαφόρων συγγραφέων.

Βεβαίως μέσα στους στόχους της επιτροπής σύνταξης ήταν και είναι η διασφάλιση αυτοτέλειας ενός έκαστου των κεφαλαίων, η οποία μοιραία οδηγεί σε πολλές επαναλήψεις, αλλά περιορίζει τον απαιτούμενο χρόνο για την μελέτη ενός θέματος με την αποφυγή αναζήτησης συμπληρωματικών πληροφοριών σε άλλα κεφάλαια.

Προκειμένου το όλο έργο να έχει την απαιτουμένη συνοχή, τα θέματα του αναπτύσσονται σε VI κεφάλαια, οι ερευνητικές εργασίες παρουσιάζονται στο μέρος III κεφάλαιο VII, ενώ στο τέλος του έργου, στο κεφάλαιο VIII, παρουσιάζεται ένας αλφαβητικός κατάλογος των πλέον χρησιμοποιούμενων φαρμάκων στη ΜΕΘ. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας