*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Γεώργιος Θεοτόκης

Ο πολιτικός του μέτρου


Συγγραφή: · Γεώργιος Ι. Ράλλης
Επιμέλεια: ·Διον. Ι. Τσουράκης
Έκδοση: Ιούλιος 2006 από "Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων"
Σελ.:355 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-89284-0-0


Θέμα: "Πολιτικοί" "Βιογραφίες" "Πολιτική - Ελλάς"

[...] Για τη βιογραφία αυτή ο Γεώργιος Ράλλης μελέτησε συστηματικά τις δημοσιευμένες πηγές και την ειδική βιβλιογραφία, κυρίως όμως αξιοποίησε το ανέκδοτο αρχείο, που είχε διαφυλάξει η οικογένεια Θεοτόκη. Έτσι, το έργο αυτό είναι εξαιρετικά πρωτότυπο και αρκετά λεπτομερειακό, η δε επιλογή του εξηγείται πειστικά στον πρόλογο του συγγραφέα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το πολιτικό ήθος, που καταγράφεται σε αυτήν τη βιογραφία, αποτελεί πολιτικό κληροδότημα για τις επερχόμενες γενιές των πολιτικών, όπως επανειλημμένα ετόνισε και εδίδαξε με το παράδειγμά του ο Γεώργιος Ράλλης.

(Άννα Μπενάκη - Ψαρούδα, από τον πρόλογο του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας