*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Παγκοσμιοποίηση: Η πτώση του μύθου

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Βασίλης Σαμαράς · Δημήτρης Παυλίδης · Δημήτρης Μάνος
Έκδοση: Ιούνιος 2003 από "Προλεταριακή Σημαία"
Σελ.:489 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-85695-4-0


Θέμα: "Πολιτική - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις" "Παγκοσμιοποίηση"

Το βέβαιο είναι ότι η ανθρωπότητα εισέρχεται σε εποχή μεγάλων κινδύνων. Όταν έτσι έχουν
τα πράγματα, είναι ζήτημα αν έχει καν νόημα η συνέχιση της συζήτησης περί "παγκοσμιοποίησης". Γιατί το πραγματικό ερώτημα σήμερα δεν είναι αν η ανθρωπότητα θα βαδίσει στην "παγκοσμιοποίηση" της ειρήνης και της συνεργασίας αλλά αν θα μπορέσει να αποφύγει τα χειρότερα, πώς μπορεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση, με ποιους τρόπους και ποιες δυνάμεις;
Ο κρίκος του προβλήματος δεν βρίσκεται σ' αυτά που το συνθέτουν αλλά σ' αυτό που "απουσιάζει". Το μεγάλο πρόβλημα της εποχής μας είναι ότι από την παγκόσμια σκακιέρα "λείπει" ένας βασικός παράγοντας: Το ηττημένο λαϊκό εργατικό επαναστατικό κίνημα. Η ανατροπή της κατάστασης, η αναστροφή της πορείας των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη δημιουργία όρων για μια διαφορετική προοπτική, για μια άλλη διέξοδο.
Γιατί μόνο ένα λαϊκό κίνημα συγκροτημένο στη βάση των απαιτήσεων της εποχής μας θα μπορούσε να θέσει το όλο ζήτημα με ολότελα διαφορετικούς όρους και διαφορετικού τύπου διλήμματα προς όλες τις πλευρές.

(2011) Έγκατα και εδάφη της κρίσης, Εκτός των Τειχών

(2006) Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά, Προλεταριακή Σημαία

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας