*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εικόνες από την Πόλη

"Stamboul Sketches" (Πρωτότυπος τίτλος )

Συγγραφή: · John Freely
Μετάφραση: ·Μαρία Αργυράκη
Φωτογραφία: · Sedat Pakay
Έκδοση: Μάιος 2007 από "Printa"
Σελ.:191 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6624-12-9


Θέμα: "Φωτογραφικές συλλογές" "Ταξίδια και περιηγήσεις" "Κωνσταντινούπολη - Προσωπικές αφηγήσεις"

Είκοσι τρεις μαγικές εικόνες, είκοσι τρεις καταδύσεις στην Πόλη της δεκαετίας του '60, όπως την κατέγραψε ένα "τρίτο" μάτι, αυτό του Τζων Φρήλη, και την αποτύπωσε ο εκπληκτικός φακός του Σεντάτ Πακάι. Αμερόληπτος λάτρης της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής, ο Φρήλη, ένας από τους τελευταίους αναγεννησιακούς περιηγητές, σκιαγραφεί την Πόλη και, άθελα του, σκιαγραφείται και ο ίδιος. Με μεγάλη μαεστρία κάνει ισάριθμα αντιστικτικά φλας μπακ στην εποχή του Οθωμανού περιηγητή Εβλιγιά Εφέντη, παρεμβάλλοντας αποσπάσματα από τις "Ταξιδιωτικές αφηγήσεις" του που ολοκληρώθηκαν το 1680. Οι αφηγήσεις διαδέχονται η μία την άλλη και η χρυσή εποχή της οθωμανικής πρωτεύουσας αναδύεται παράλληλα με το οδοιπορικό στην ασαφή αυτή περίοδο του "εκσυγχρονισμού", που η Πόλη αρχίζει σιγά σιγά ν' απεκδύεται τ' ανατολίτικα φορέματα της, για να ντυθεί το σύγχρονο ρούχο της Δύσης. Γλαφυρές, ιμπρεσιονιστικές, σουρεαλιστικές στην αντικειμενικότητα τους ιστορίες ενός κοσμοπολίτη με γούστο και πνεύμα, απελευθερωμένες από το βάρος της συναισθηματικής φόρτισης που υποβάλλουν τα σχολικά εγχειρίδια στις δύο πλευρές του Αιγαίου, μας μεταφέρουν εικόνες, μυρωδιές, φωνές και αναμνήσεις από έναν κόσμο άλλο, κι όμως οικείο. Αυτοτελή παραμύθια της Χαλιμάς, μας μεταφέρουν αυτούσια τη χαρά των συνειρμικών ανακαλύψεων, καθώς τον ακολουθούμε στις είκοσι τρεις περιπλανήσεις του, μια μέρα, έτσι, χωρίς πρόγραμμα.

(2017) Ταξιδεύοντας στη Μεσόγειο με τον Όμηρο, Μεταίχμιο

(2014) Κωνσταντινούπολη, Μίνωας

(2013) Ο Πλάτων στη Βαγδάτη ή Το φως της Ανατολής, Εκδόσεις Πατάκη

(2012) Τα παιδιά του Αχιλλέα, Εκδόσεις Πατάκη

(2008) Μικρά Ασία, Περίπλους

(2008) Οι Κυκλάδες, Εκδόσεις Πατάκη

(2004) Strolling through Athens, Περίπλους

(2003) Κωνσταντινούπολη, Μαλλιάρης Παιδεία

(1976) Naxos, Λυκαβηττός

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας