*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Νίκος Νικολαΐδης ο Κύπριος (1884-1956)

Μια επανεκτίμηση του έργου του

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Γιώργος Κεχαγιόγλου · Αλέξης Ζήρας ·Άννα Κατσιγιάννη ·Ελένη Αραμπατζίδου ·Μαρία Πολυχρονά ·Ανδρέας Χατζησάββας · Λευτέρης Παπαλεοντίου ·Φιλοθέη Κολίτση ·Ελπίδα Κουλουμπή - Γκαζάλ ·Μαρία Ηροδότου · Κώστας Νικολαΐδης · Θεοδόσης Πυλαρινός · Βασίλειος Βασιλειάδης ·Λουίζα Χριστοδουλίδου ·Μαρία Ρώτα · Ελένη Νικήτα ·Βαλεντίνος Χαραλάμπους
Επιμέλεια: · Λευτέρης Παπαλεοντίου
Έκδοση: Ιούλιος 2007 από "Βιβλιόραμα"
Σελ.:408 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-8087-65-1


Θέμα: "Νεοελληνική λογοτεχνία - Ερμηνεία και κριτική" "Ζωγράφοι, Έλληνες - Ερμηνεία και κριτική" "Κυπριακή λογοτεχνία - Ερμηνεία και κριτική"

Πενήντα χρόνια από τον θάνατο του Νίκου Νικολαΐδη επιχειρείται μια νέα θεώρηση και επανεκτίμηση του συγγραφικού και εικαστικού του έργου. Ο ανατολισμός, η ειρωνεία και ο μύθος του Φάουστ, η αφηγηματική δομή των κειμένων και η μεταφορική τους γλώσσα, το ανάπηρο σώμα και η κοινωνική διαφορά, οι αλληγορίες της παράβασης και οι συμβολικές διαστάσεις του τόπου, η θητεία του συγγραφέα στον αισθητισμό, την προφορική και λόγια παράδοση και η σχέση του με τα αλεξανδρινά Γράμματα και τον Σικελιανό (με βάση επιστολές του προς τον Στέφ. Πάργα) είναι τα βασικά θέματα που εξετάζονται στις εργασίες του βιβλίου. Ο τόμος συμπληρώνεται με αναφορές στο πρόσωπο και στο εικαστικό έργο του Ν. Νικολαΐδη και με επιλεγμένη βιβλιογραφία.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας