*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Βουκολική ποίηση της ελληνιστικής περιόδου


Συγγραφή: · Θεόκριτος (300-260 π.Χ) ·Μόσχος ·Βίων ο Σμυρναίος
Μετάφραση: · Θεόδωρος Γ. Μαυρόπουλος
Επιμέλεια: · Θεόδωρος Γ. Μαυρόπουλος
Υπεύθυνος Σειράς: · Δημήτριος Δ. Λυπουρλής · Θεόδωρος Γ. Μαυρόπουλος ·Κωνσταντίνος Ζήτρος
Έκδοση: Ιούλιος 2007 από "Ζήτρος"
Σελ.:654 (19χ13), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-8437-95-4


Θέμα: "Ελληνική ποίηση, Αρχαία"

[...] Ως ιδιαίτερο λογοτεχνικό είδος η βουκολική ποίηση εμφανίζεται στα μέσα του 3ου προχριστιανικού αιώνα. Η εμφάνισή του ερμηνεύεται ως αντίδραση εναντίον της αστικής ζωής των μεγάλων πόλεων και της καταπιεσμένης ζωής του ατόμου· φαίνεται ότι προσπαθεί να δημιουργήσει κάποια διέξοδα και προβάλλει την ανάγκη επιστροφής στην πληρότητα και στην αγαθότητα της μητέρας φύσης.
Κύριο θέμα της βουκολικής ποίησης είναι ο έρωτας στο ανθρώπινο και στο θεϊκό επίπεδο· η φαντασία των βουκολικών ποιητών εμπνέεται από βιωματικές εμπειρίες και από πλούσιο μυθολογικό υλικό· άνθρωποι και θεοί λειτουργούν ανεπιτήδευτα και ιδανικά στο χώρο των ερωτικών σχέσεων.
Η βουκολική ποίηση της ελληνικής αρχαιότητας κορυφώνεται με τον σικελό ποιητή Θεόκριτο (περίπου 300-260 π.Χ.) και συνεχίζεται, αν και με μικρότερη ποιότητα, με τον Μόσχο και με τον Βίωνα. Τη βουκολική ποίηση καλλιέργησαν αργότερα λατίνοι ποιητές: ο ποιητής της "Αινειάδας" Βιργίλιος έγραψε δέκα "Εκλογές" (Βουκολικά), ο Καλπούρνιος επτά και ο Νεμεσιανός τέσσερις. Στο κλίμα της βουκολικής λογοτεχνίας, τέλος, εντάσσεται το ποιμενικό μυθιστόρημα "Δάφνης και Χλόη" του Λόγγου (2ος-3ος αι. μ.Χ.) [...]

(από την εισαγωγή του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας