*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ιωαννίνων ενθύμιον

Τα Γιάννενα μέσα από τις καρτποστάλ


Συγγραφή: · Αναστάσιος Παπασταύρος
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2007 από "Apeirotan"
Σελ.:215 (29χ29), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-89689-0-9


Θέμα: "Ιωάννινα - Φωτογραφικά λευκώματα"

Τα Γιάννενα του γνωστού συλλέκτη, αρχιτέκτονα και πρώην δημάρχου Ιωαννιτών κ. Αναστασίου Παπασταύρου έτσι όπως αναδύονται μέσα από μια πλούσια συλλογή 420 επιστολικών δελταρίων, μέρος του προσωπικού του αρχείου και συλλογές ή αρχεία συμπολιτών μας που επέτρεψαν τη δημοσίευσή τους, παρουσιάζονται στο λεύκωμα των εκδόσεων Apeirotan "Ιωαννίνων Ενθύμιον:Τα Γιάννενα μέσα από τις καρτ - ποστάλ".
Πλήθος καρτ - ποστάλ, ασπρόμαυρων και έγχρωμων, αναδύουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και το άρωμα μιας εποχής που έχει παρέλθει. Τοπία φέρνουν γλυκές μνήμες σε κάθε αληθινό Γιαννιώτη, έστω κι αν τα χρώματά τους έχουν πια ξεθωριάσει...
Η έκδοση αποτελείται από εννέα θεματικές ενότητες, οι οποίες ανοίγουν ένα παράθυρο στο χρόνο, προβάλλοντας αρχιτεκτονικά στοιχεία της πόλης που ζούμε, σε πλήρη αρμονία μεταξύ τους, ενώ σήμερα αποτελούν μεμονωμένα ή εξαφανισμένα κομμάτια ενός "παζλ" ανάμεσα στην πολυώροφη σύγχρονη δόμηση, και τα οποία κανείς πλέον δεν προσέχει. Σημαντικά επίσης είναι και τα κοινωνικά δεδομένα που αναδεικνύονται μέσα από τη μελέτη των θεμάτων, αφού πάνω στο χαρτί αποτυπώθηκαν συνήθειες ανθρώπων όλων των κοινωνικών τάξεων με αντίστοιχες παραδοσιακές φορεσιές της καθημερινότητά τους, είτε αυτή αφορούσε σε δουλειά, είτε σε διασκέδαση.

Για το αποτέλεσμα της έκδοσης που ο αναγνώστης θα πάρει στα χέρια του, συνέβαλαν το μεράκι και η ευαισθησία του συγγραφέα, αλλά και ο επαγγελματισμός όλων των συντελεστών που καταπιάστηκαν με αυτή, δίνοντας τελικά μία ξεχωριστή ποιοτική παρουσία. Μέσα από την άψογη εκτύπωση της έκδοσης με τη χειροποίητη βιβλιοδεσία, οι καρτ - ποστάλ μεταδίδουν κάτι από το χρώμα και την ατμόσφαιρα της εποχής και του τόπου.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας