*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Προτάσεις για την καταστροφή της Αθήνας

Ένας οδηγός


Μετάφραση: ·Ελεάννα Πανάγου
Επιμέλεια: · Αυγουστίνος Ζενάκος
Ανθολογία: · Ξένια Καλπακτσόγλου · Poka-Yio · Αυγουστίνος Ζενάκος
Έκδοση: Οκτώβριος 2006 από "Futura"
Σελ.:53 (17χ12), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6654-31-1


Θέμα: "Τέχνη, Κριτική της" "Τέχνη, Σύγχρονη"

Ως αρχικό βήμα στη επιμέλεια της Μπιενάλε της Αθήνας 2007 "Καταστρέψτε την Αθήνα", αυτή η οικειοποίηση αποσπασμάτων έχει την πρόθεση να αποτελέσει μια ανοιχτή αφήγηση. Ταυτόχρονα, είναι μια εννοιακή εργαλειοθήκη· ένας κρυφός θησαυρός· ή ένα βιβλίο με ξόρκια. Πρέπει να διαβαστεί ως μια ακολουθία προτάσεων που υπονοούν σε κάθε καμπή τους διαφορετικές -ακόμη και αντιφατικές- δυνατότητες και ασπάζονται -ακόμη και απρόθυμα- τις δυσκολίες που ενδέχεται να αντιμετωπίσει κανείς όταν αποπειράται να υποστηρίξει ή να προωθήσει εναλλακτικές κατευθύνσεις.

Αυτός ο λοξός ρυθμός από ιδέες και ατμόσφαιρες, ο οποίος συντίθεται γύρω από τον μεταφορικό, ανιστορικό, άχρονο τόπο της Αθήνας, είναι ένας οδηγός για το πουθενά: αν, εντέλει, υπάρχει κάποιο ίχνος συνοχής στην ανοιχτή αυτή αφήγηση, είναι αποκλειστικά η συνοχή που βρίσκει η ψυχή τη στιγμή της αντίδρασης, εκεί όπου η βεβαιότητα υπάρχει μόνον ως αδιαφορία τόσο για τις συνθήκες που την εξέθρεψαν όσο και για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει. Η αφήγηση αυτή, ανενδοίαστα διαμορφωμένη από καταγεγραμμένα παρελθόντα και προτεινόμενα μέλλοντα, αντανακλά στη σύλληψή της ένα νεφελώδες παρόν.

ΧΥΖ
Αθήνα, Σεπτέμβριος 2006

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας