*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τι πιστεύουν οι Εβραίοι;

"What Do Jews Believe?" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Edward Kessler
Μετάφραση: ·Νίκος Κουφάκης
Υπεύθυνος Σειράς: ·Tony Morris
Έκδοση: Νοέμβριος 2007 από "Ορφέας"
Σελ.:135 (20χ13), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-89162-8-3


Θέμα: "Ιουδαϊσμός"

Αυτό στο οποίο πιστεύουμε καθορίζει το ποιοι είμαστε, στα μάτια τα δικά μας και των άλλων. Το "Τι πιστεύουμε;" είναι μια νέα σειρά που παρουσιάζει διαφορετικά συστήματα πεποιθήσεων από όλο τον κόσμο σε ζωντανά, κατανοητά και ευσύνοπτα βιβλιαράκια, τα οποία δεν κάνουν κήρυγμα ούτε προσπαθούν να προσηλυτίσουν -αλλά αντίθετα περιγράφουν τον τρόπο που οι πεποιθήσεις επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των πιστών.

Ένας Εβραίος ταξιδεύει από το Ισραήλ προς τις ΗΠΑ. Όταν επιστρέφει, αφηγείται σ' ένα φίλο του τα όσα εκπληκτικά είδε. "Γνώρισα έναν Εβραίο που είχε μεγαλώσει σε γιεσίβα και γνώριζε από στήθους τεράστιες περικοπές του Ταλμούδ. Γνώρισα έναν Εβραίο που ήταν άθεος. Γνώρισα έναν Εβραίο που είχε μια μεγάλη επιχείρηση κι έναν Εβραίο που ήταν φανατικός κομμουνιστής." "Ωραία, και που είναι το περίεργο;" ρωτά ο φίλος του. "Η Αμερική είναι μια τεράστια χώρα και εκατομμύρια Εβραίοι ζουν εκεί." "Δεν με κατάλαβες", απάντησε ο άνδρας. "Σου μιλάω για τον ίδιο Εβραίο."

Ο Ιουδαϊσμός δεν είναι μια απλή σειρά πεποιθήσεων. Είναι μια πρακτική, ένας τρόπος ζωής. Το "Τι πιστεύουν οι Εβραίοι;" διερευνά την ποικιλία των τρόπων που ζουν οι Εβραίοι: οι θρησκευόμενοι και οι εκκοσμικευμένοι, οι Ασκενάζι κι οι Σεφαρντί, οι Εβραίοι του Ισραήλ και της Διασποράς. Το ανά χείρας βιβλίο θέτει το ερώτημα του τι είναι ο Ιουδαϊσμός και τι σημαίνει να είσαι Εβραίος.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας