*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ποιος ελέγχει το Ίντερνετ;

Οι αυταπάτες ενός κόσμου χωρίς σύνορα

"Who Controls the Internet?" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Jack Goldsmith · Tim Wu
Μετάφραση: ·Γ. Παπαδάτος
Έκδοση: Δεκέμβριος 2007 από "Το Ποντίκι"
Σελ.:271 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6718-64-6


Θέμα: "Διαδίκτυο (Κοινωνικές επιστήμες)" "Τεχνολογία - Κοινωνικές απόψεις"

Αυτό το βιβλίο διηγείται την ιστορία της πρόκλησης του Ίντερνετ προς το κυρίαρχο έθνος-κράτος τη δεκαετία του 1990 και τις μάχες που έδωσαν οι εθνικές κυβερνήσεις για να ελέγξουν το μεγάλο ασύνορο μέσο. Διηγείται πώς πέθανε το όνειρο για αυτοδιοικούμενες κυβερνοκοινότητες που θα ξέφευγαν για πάντα από τα δεσμά της γεωγραφίας. Διηγείται επίσης τη γέννηση και τα πρώτα χρόνια ενός νέου είδους Ίντερνετ -ενός δικτύου κλεισμένου σε σύνορα, όπου η αρχή της εδαφικότητας, η κρατική εξουσία και οι διεθνείς σχέσεις έχουν ίδια σημασία με την τεχνολογική εφευρετικότητα.

Οι νέες επικοινωνιακές τεχνολογίες θα φέρουν "όλους τους ανθρώπους σε επαφή μεταξύ τους, αμέσως και χωρίς κόπο", "θα εξαλείψουν πρακτικά [...]" την πολιτική γεωγραφία και θα κάνουν "οικουμενικό" το ελεύθερο εμπόριο. Χάρη στην τεχνολογική πρόοδο, "δεν θα υπάρχουν πια αλλοδαποί" και θα μπορούμε να προσβλέπουμε στή "σταδιακή υιοθέτηση μιας κοινής γλώσσας".

(Cosmopolitan,, Φεβρουάριος 1893)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας