*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Τα σύκα της Ερεσού

Παλιές και νέες συνταγές με σύκα


Συγγραφή: ·Κυριακή Κοτσίνη
Έκδοση: Δεκέμβριος 2007 από "Χάρτα Α.Ε."
Σελ.:104 (20χ20), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-89884-1-1


Θέμα: "Μαγειρική"

Κατά τη μυθολογία, το όνομα του δέντρου προήλθε από τον Τιτάνα Συκέα, τον οποίο κατεδίωκε ο Δίας, και η μητέρα του η Γαία τον μεταμόρφωσε σε δέντρο. Κάτω από μια συκιά μεγάλωσε η λύκαινα τον Ρώμο και τον Ρωμύλο, τους ιδρυτές της Ρώμης. Στην αρχαία Ελλάδα ήταν ιερό δέντρο αφιερωμένο στον Διόνυσο.

Από την αρχαιότητα τα σύκα αποτελούσαν μέρος της διατροφής των λαών της Μεσογείου και της Ασίας. Οι αρχαίοι Έλληνες τάιζαν με αυτά τις χήνες για να μεγαλώνει το συκώτι τους. Στη λαϊκή παράδοση, η συκιά έχει βαρύ ίσκιο γιατί κατοικούν πάνω της δαιμόνια και νεράιδες. Έχει θεραπευτικές ιδιότητες και σε πολλά μέρη χρησιμοποιούσαν τα φύλλα της στη μαντική. Η συκιά είναι ένα ευλογημένο δέντρο αφού πάντα συμβόλιζε τη γονιμότητα, την ευημερία και τη γνώση.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας