*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Οκτώ διαλέξεις πάνω στη γιόγκα

"8 Lectures on Yoga" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Aleister Crowley
Μετάφραση: · Γιώργος Μπαλάνος
Έκδοση: 2006 από "Locus 7 - Άλλωστε"
Σελ.:156 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7971-33-7


Θέμα: "Γιόγκα"

"Ο Άλεϊστερ Κρόουλυ έχει κερδίσει τη φήμη ενός ειδήμονα της αγγλικής γλώσσας. Το βιβλίο αυτό, που είναι φρέσκο και ζωντανό σήμερα όπως ήταν και πριν πάνω από τριάντα χρόνια όταν γράφτηκε, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Δείχνει πόσο αδύνατο είναι να τον κατηγοριοποιήσει κανείς ως ένα ιδιαίτερο είδος στυλίστα. Μπορεί να γίνεται σατιρικός, ποιητικός, σαρκαστικός, ρητορικός, φιλοσοφικός ή μυστικιστικός, γλιστρώντας με τέτοια ευκολία από το ένα είδος στο άλλο, έτσι που ο μέσος αναγνώστης δυσκολεύεται ν’ αποφασίσει αν πρέπει να τον πάρει τοις μετρητοίς ή όχι. Η περιγραφή του αναφορικά με τα μυστικιστικά στάδια της συνείδησης ξεκαθαρίζει αυτά όπου τόμοι πιο σχολαστικού γραψίματος αποτυγχάνουν να διασαφηνίσουν. Ουσιαστικά είναι μια συνέχεια του Μέρους 1 του Βιβλίου 4 που κλιμακώνεται στην ωρίμανσή του. Περίπου τρεις δεκαετίες έχουν μεσολαβήσει ανάμεσα στο γράψιμο αυτών των δύο βιβλίων, ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο η εσωτερική του ανάπτυξή του εξελίχθηκε φθάνοντας σε ύψη πέρα από κάθε περιγραφή. Ένα μεγάλο μέρος από αυτά που έχει να πει μπορεί να δείχνουν πεζά εκ πρώτης όψεως, αλλά μην ξεγελιέστε από αυτό. Κάποια άλλα από τα σχόλιά του είναι απίστευτα βαθιά, και απαιτούν προσεκτικό κι εκτενή στοχασμό αν θέλετε ν’ αντλήσετε από αυτά όλη τους την αξία."

(2006) Το βιβλίο του νόμου, Locus 7 - Άλλωστε

(2001) Το παιδί του φεγγαριού, Μαραθιά

(1992) Βιβλίο τέσσερα, Ιάμβλιχος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας