*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το βιβλίο του νόμου

Liber al vel Legis

"The Book of the Law" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Aleister Crowley
Μετάφραση: · Γιώργος Μπαλάνος
Έκδοση: 2006 από "Locus 7 - Άλλωστε"
Σελ.:156 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7971-34-5


Θέμα: "Αποκρυφισμός"

"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Άλεϊστερ Κρόουλυ υπήρξε μια από τις πλέον αινιγματικές, ενδιαφέρουσες, συναρπαστικές αλλά και αμφιλεγόμενες μορφές στο χώρο του αποκρυφισμού του 20ου αιώνα. Σίγουρα υπήρξε το πιο σημαντικό όνομα στο χώρο της σεξουαλικής μαγείας -της magick, όπως την έγραφε ο ίδιος σε αντιδιαστολή με τη συμβατική magic- και ο θεμελιωτής μιας αληθινής "σχολής", ενός ρεύματος εσωτερικής σκέψης που συνεχίζεται ακμαίο ως τις μέρες μας. [...] Σε μια επίσκεψή τους στο αρχαιολογικό μουσείο του Μπουλάκ, στο Κάιρο, η Ρόουζ (η πρώτη σύζυγός του) θα του δείξει ένα έκθεμα του Ρα-Χουρ-Χούιτ (μια από τις πολλές ονομασίες του θεού Ώρου) που, κατά παράξενη σύμπτωση, έφερε τον αριθμό 666, τον αριθμό του "Θηρίου της Αποκάλυψης". Το έκθεμα αυτό ήταν εκείνο που ο Κρόουλυ θα ονομάσει αργότερα "Στήλη της Αποκάλυψης". Εκεί ο Κρόουλυ θα έχει μια τριήμερη μυστικιστική εμπειρία, μια "επαφή" με μια υπερφυσική οντότητα η οποία και θα του υπαγορεύσει το "Βιβλίο του Νόμου", το πιο φημισμένο αλλά και ίσως το πλέον σκοτεινό και αινιγματικό από τα έργα του. Όπως και να ’χει, το 'Βιβλίο του Νόμου' ή "Liber Al Vel Legis" υπήρξε το ευαγγέλιο του Κρόουλυ και η ραχοκοκαλιά του συστήματος που ο ίδιος ονόμασε με την ελληνική λέξη "Θέλημα", δηλαδή "Θέληση' ή "Βούληση"."

(2006) Οκτώ διαλέξεις πάνω στη γιόγκα, Locus 7 - Άλλωστε

(2001) Το παιδί του φεγγαριού, Μαραθιά

(1992) Βιβλίο τέσσερα, Ιάμβλιχος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας