*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Πέτρος, Παύλος και Μαρία Μαγδαληνή

Η αλήθεια πίσω από το μύθο

"Peter, Paul and Mary Magdalene" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Bart D. Ehrman
Μετάφραση: ·Ιωάννα Λεμπέση - Μουζακίτη
Έκδοση: Απρίλιος 2008 από "Modern Times"
Σελ.:462 (23χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-691-053-9


Θέμα: "Απόστολοι" "Μαρία η Μαγδαληνή"

Συνέβησαν πράγματι τα θαύματα που αποδόθηκαν στον Πέτρο και τον Παύλο; Ήταν όντως η Μαρία μια γυναίκα ελευθέρων ηθών; Υπάρχει αλήθεια στις θεωρίες που τη θέλουν σύζυγο του Ιησού και μητέρα του παιδιού του;

Ο επιφανής ιστορικός Bart D. Ehrman θεωρείται αυθεντία στους πρώτους χριστιανικούς χρόνους και στο βίο του Ιησού. Στην πραγματεία του διαχωρίζει την αλήθεια από τη μυθοπλασία, παραθέτοντας περίπλοκα ιστορικά ζητήματα με κατανοητό τρόπο και συσχετίζοντάς τα με γλαφυρές περιγραφές των παραδόσεων που περιβάλλουν το βίο και τη δράση των τριών προσώπων.

Δε χωράει αμφιβολία πως ο Πέτρος αναδείχτηκε πολύ σύντομα σε ηγετική μορφή της Εκκλησίας, ενώ η Μαρία πέρασε στο περιθώριο. Τα συμπεράσματα των σύγχρονων μελετητών είναι άκρως ενδιαφέροντα και ανατρεπτικά. Η περιθωριοποίηση της Μαρίας και η προβολή του έργου του Πέτρου και του Παύλου για την εξάπλωση της χριστιανοσύνης κρύβουν μεθοδεύσεις και ηθελημένη αποσιώπηση της σημασίας ορισμένων γεγονότων.

Για όσους αναζητούν την αλήθεια πίσω από το μύθο... ο Bart D. Ehrman έχει τις απαντήσεις.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας