*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μοναστηριακά εδέσματα

Νηστήσιμες συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής


Συγγραφή: · Θωμαΐς Α. Κιζιρίδου
Έκδοση: Απρίλιος 2008 από "Κυριακίδη Αφοί"
Σελ.:232 (25χ18), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-467-011-5


Θέμα: "Μαγειρική, Ελληνική" "Ζαχαροπλαστική"

Η λέξη διατροφή εκπέμπει μια ιερότητα, μιας και προτρέπει τον άνθρωπο να θρέψει τον Αία, το Θείο, που κρύβει μέσα του.

Η ιερή γη της Ελλάδας, από τους αρχαίους χρόνους υπήρξε ευλογημένος τόπος. Η ελληνική γη, με τα κρυστάλλινα νερά, αλλά και με τον καθάριο αέρα, παρήγαγε το σιτάρι, την ευλογημένη ελιά και την ιερά άμπελο. Το τρίπτυχο της διατροφικής πεμπτουσίας, που λαμβάνοντάς το ο άνθρωπος εξισορροπούσε με την ύπαρξή του, με τους συνανθρώπους του και συγχρονιζόταν με την αισθητική της Φύσης.

Ο Πλάτων στην "Πολιτεία" συνιστά στους νέους λιτή διατροφή από ψωμί, ελιές, τυρί, βολβούς και λάχανα, σε μια εποχή που, ενώ οι τότε κάτοικοι της υφηλίου δεν έδιναν σημασία ούτε στη γεύση, αλλά ούτε και στην αισθητική της διατροφής, οι Έλληνες κατανάλωναν 70 είδη ψωμιού! Τα μοναστηριακά εδέσματα αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της μεσογειακής διατροφής. Εκτός από το κρέας που δεν έχει θέση στο μοναστικό σιτηρέσιο, όλοι οι άλλοι κανόνες της μεσογειακής διατροφής εφαρμόζονται. Το τρίπτυχο της αρχαιοελληνικής διατροφικής πεμπτουσίας, ο σίτος, ο οίνος και το έλαιον, αποτελεί τη βάση για την παρασκευή των μοναστηριακών εδεσμάτων.

Αναμφισβήτητα σήμερα, σε μια εποχή όπου επικρατεί διατροφική ασυδοσία, η μοναστηριακή διατροφή είναι η Λυδία οδός, που μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τον σύγχρονο άνθρωπο ν' απεγκλωβιστεί από την υπερκατανάλωση βλαβερών τροφών (μεταλλαγμένα, προτηγανισμένα, κατεψυγμένα φαγητά κ.α) που βλάπτουν το σώμα του κι ακινητοποιούν την πνευματική του εξέλιξη.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας