*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Απαγορευμένοι τόποι

(Συλλογικό έργο)
Μετάφραση: · Γιώργος Μπαλάνος
Έκδοση: 2001 από "Locus 7 - Άλλωστε"
Σελ.:210 (21χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7971-56-6


Θέμα: "Αμερικανική πεζογραφία - Διήγημα - Συλλογές" "Λογοτεχνία τρόμου"

Ο πρώτος απαγορευμένος τόπος που γνωρίζουμε είναι ένας εχθρικός τόπος, πλημμυρισμένος από αφόρητο εκτυφλωτικό φως, που δεν μοιάζει σε τίποτα με το ζεστό, φιλικό σκοτάδι του δικού μας. Εκεί είμαστε τώρα. Όλοι μας. Στον απαγορευμένο τόπο όπου μας πέταξε ένας περίπλοκος βιολογικός μηχανισμός εννιά ολόκληρους μήνες μετά τη σύλληψη και τη δημιουργία μας: ο μηχανισμός της γέννησης. Και η πρώτη μας σκέψη ήταν: Και τώρα τι κάνουμε; Είναι ένα ερώτημα που την οριστική απάντησή του την ψάχνω ακόμη. Προσωπικά, μπορεί να μην ξέρω τι ακριβώς κάνουμε εδώ, ή τι θα κάνουμε μετά από εδώ, αλλά υπάρχει και κάτι που μάλλον το ξέρω: Ότι όταν είσαι αντιμέτωπος με ερωτηματικά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να δώσεις απάντηση τουλάχιστον σε μερικά. Αν δεν το κάνεις θα σε φάνε. Στο κάτω-κάτω, ψάχνοντας δε βρίσκεις μόνο σκουπίδια, και το ψάξιμο είναι από μόνο του μια απόλαυση ποιος ξέρει τι θα βρεις πιο κάτω; Ίσως περισσότερα σκουπίδια, αλλά ίσως και αυτό που ψάχνεις. Μπορεί να μην ξέρεις τι ακριβώς είναι αυτό, αλλά ξέρεις, ή ελπίζεις, ότι θα το αναγνωρίσεις όταν το δεις.

Η ανθολογία περιέχει τα διηγήματα: "Προστατευόμενα ανοίγματα" (Άλτζερνον Μπλάκγουντ), "Ο βαμμένος καθρέφτης" (Ντόναλντ Ουαντράι), "Η φθινοπωρινή Γη" (Κλίφφορντ Σάιμακ), "Η στενή κοιλάδα" (Ρ. Α. Λάφφερτυ), "Η ευχή" (Ρόουαλ Νταλ), "Ο πατέρας του ψεύδους" (Τζων Μπράννερ), "Τα βδελύγματα της Γιοντό" (Κλαρκ Άστον Σμιθ).

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας