*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Εκείνες οι άλλες πραγματικότητες

(Συλλογικό έργο)
Μετάφραση: · Γιώργος Μπαλάνος
Έκδοση: 2001 από "Locus 7 - Άλλωστε"
Σελ.:224 (21χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7971-52-3


Θέμα: "Αμερικανική πεζογραφία - Διήγημα - Συλλογές" "Επιστημονική φαντασία"

Όλοι ξέρουμε σήμερα ότι η πραγματικότητα δεν είναι κάτι το απόλυτο, αλλά ένα απλό κατασκεύασμα του νου. Το ίδιο είναι και οι ειδικά επιλεγμένες ιστορίες αυτής της ανθολογίας. Συνεπώς, μπορεί να περιγράφουν πράγματα εξίσου αληθινά όσο κι εκείνα που ζείτε εσείς αλλά σίγουρα αυτά είναι πιο ενδιαφέροντα!

Είναι στιγμές που, αν θέλεις να δεις τα πράγματα στην αληθινή τους προοπτική, πρέπει ν’ απομακρυνθείς όσο γίνεται περισσότερο από αυτά. Ν’ απομακρυνθείς μεταφορικά και κυριολεκτικά.
Πόσο ασήμαντο δε μας φαίνεται το καθετί ανθρώπινο οι φιλοσοφίες, οι θρησκείες, οι επιστήμες μας, οι πόλεμοι και οι διαμάχες μας, οι μεγάλες ιδέες και τα πάθη μας όταν το βλέπουμε από την απόσταση ενός άλλου άστρου, ενός άλλου γαλαξία; Αλλά, ποιος έχει καν το κουράγιο και την τόλμη να δει έστω καν τον εαυτό του από λίγο πιο μακριά, πόσο μάλλον αυτή τη μεγάλη ψευδαίσθηση που την αποκαλούμε τόσο βαρύγδουπα πραγματικότητα! Εμείς, οι λίγοι αν ζούμε σ’ έναν αδειο κόσμο σαν αυτόν του Χάρρυ Ουώλτον, αναζητούμε κάπου έξω από αυτόν ένα Θαύμα "Σπάνιας Τέχνης" σαν εκείνο του Ρέυ Μπράντμπερυ. Αφήνουμε τους πολλούς στη μοίρα τους να ζήσουν τις "Ονειροπλασίες" του Τσαρλς Μπώμοντ, κι εμείς, οι λίγοι, μαθαίνουμε "Το Επάγγελμα του Θεού" του Φίλιπ Χ. Φάρμερ. Και τότε αναζητάμε "Εκείνες τις άλλες πραγματικότητες".
Και όποιος θέλει να μας κυνηγήσει με αναμμένους πυρσούς και με δαυλούς για να μας διδάξει την ορθή πίστη αυτής της πραγματικότητας ε, ας καβαλήσει την "Ταχεία της σοφίτας" του Άλεξ Χάμιλτον μπας και μας φτάσει. Αλλά ποιο τρενάκι δέσμιο πάνω στις ράγες του μυαλού του μπορεί να φτάσει ένα ελεύθερο αστρόπλοιο;

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας