*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Κοινωνίες του αύριο

(Συλλογικό έργο)
Μετάφραση: · Γιώργος Μπαλάνος
Έκδοση: 2000 από "Locus 7 - Άλλωστε"
Σελ.:224 (21χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7971-62-0


Θέμα: "Αμερικανική πεζογραφία - Διήγημα - Συλλογές" "Επιστημονική φαντασία"

Η σημερινή κοινωνία μας δε διαφέρει σε τίποτα από μια στάνη ή ένα στάβλο, εκτός ίσως από την καθιαριότητα - η στάνη και ο στάβλος είναι γενικά πιο καθαρά. Αλλά ο Αυγείας πέθανε, ο Ηρακλής πέθανε, και εμείς- τι κάνουμε; Ναι, τι κάνουμε όταν οι τσοπάνηδες και οι κτηνοτρόφοι τούτης της Γης μας προσκαλούν διαρκώς και με τα ανάλογα γλυκερά χαμόγελα για μια περιποιημένη φιλοξενία στο σφαγείο τους; Μερικοί από μας -οι πολλοί- απαντούμε μ’ ένα υποταγμένο "μπεεε". Μερικοί από μας -οι λίγοι- απαντούμε μ’ ένα ανυπότακτο "μπααα". Προς τα πού, λοιπόν, μπορεί να βαδίζει άραγε η κοινωνία μας; Πώς θα είναι αύριο; Τι κοινωνίες μας επιφυλάσσει το μέλλον; Θα επικρατήσουν τα "μπε" ή τα "μπα"; Με τα ερωτήματα αυτά καταπιάνεται αυτή η ανθολογία. Αλλά, η επιστημονική φαντασία δεν προφητεύει απλώς προειδοποιεί για τις πιθανές μελλοντικές επιπτώσεις των σημερινών επιλογών. Και, στο κάτω-κάτω, εκτός από τα υποταγμένα "μπεεε" και τα ανυπότακτα "μπααα", υπάρχουν και τα μακρινά και άκρως σαρκαστικά "ουουουου"κάτω από το φεγγάρι...για να μην πούμε και για ένα σαδιστικά χαιρέκακο "χε χε χε" από τη μεριά εκείνου που επέλεξε τα διηγήματα αυτής της ανθολογίας! Έτσι...μπεεε + μπααα + ουουου = χεν.

Η ανθολογία περιέχει τα εξής διηγήματα: "Να τον λες κύριο" (Γκόρντον Ρ. Ντίκσον), "Υπερδόμηση" (Τζέημς Γκ. Μπάλλαρντ), "Εμείς οι αγορασμένοι άνθρωποι" (Φρέντερικ Πολ), "Ψυχοναρκοπέδιο" (Φρανκ Χέρμπερτ), "Η δοκιμασία" (Κιτ Ρηντ).

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας