*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Όταν ξυπνούν οι εφιάλτες

(Συλλογικό έργο)
Μετάφραση: · Γιώργος Μπαλάνος
Έκδοση: 2005 από "Locus 7 - Άλλωστε"
Σελ.:250 (21χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7971-57-4


Θέμα: "Αμερικανική πεζογραφία - Διήγημα - Συλλογές" "Λογοτεχνία τρόμου"

Οι αράχνες είναι συμπαθητικά όντα... φτάνει να μη γεμίζουν με τους ιστούς τους το μυαλό και τη σκέψη μας. Αλήθεια... τι συμβαίνει όταν κάποια φρικαλέα πράγματα, από εκείνα που συνήθως ζει κανείς μόνο στους εφιάλτες, βρουν κάποια μικρή αθέατη πορτούλα και περάσουν στον καθημερινό, ξύπνιο κόσμο μας; Μήπως οι περισσότερες καθιερωμένες αντιλήψεις που έχουμε περί "πραγματικότητας" και περί "αλήθειας" δεν είναι παρά οι αράχνες που μαζεύει με την ακινησία του ένα αχρησιμοποίητο μυαλό, το οποίο αλαφιάζεται και σκιάζεται μπροστά στο καθετί που είναι καινούριο ή διαφορετικό ή άγνωστο; Μια ανθολογία με ιστορίες τρόμου - φανταστικές, ναι, αλλά και ειδικά επιλεγμένες ώστε να έχουν κάποιους παραλληλισμούς με ορισμένες αληθινές καταστάσεις που πολλοί από μας γνωρίζουν αλλά ελάχιστοι τολμούν να το παραδεχτούν... ίσως για να μην ανησυχήσουν τις αράχνες του μυαλού τους.

Η ανθολογία περιέχει τα εξής διηγήματα: "Ο πύργος" (Μαργκανίτα Λάσκι), "Η πόρτα με τα κοράκια" (Καρλ Τζάκομπι), "Τα σκοτεινά πλάσματα" (Φρανκ Μπέλκναπ Λονγκ), "Μαϊνούκ" (Νάιτζελ Νηλ), "Το μοναχικό μέρος" (Ώγκαστ Ντέρλεθ), "Η νεκρή κοιλάδα" (Ραλφ Άνταμς Κραμ), "Το γουρούνι" (Ουίλλιαμ Χόουπ Χάτζσον), "Στη σκηνή του Αμουντσεν" (Τζων Μάρτιν Λήχυ).

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας