*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Παράξενες πόλεις

(Συλλογικό έργο)
Μετάφραση: · Γιώργος Μπαλάνος
Έκδοση: 2005 από "Locus 7 - Άλλωστε"
Σελ.:220 (21χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7971-53-1


Θέμα: "Αμερικανική πεζογραφία - Διήγημα - Συλλογές" "Επιστημονική φαντασία"

Στην ανθολογία αυτή θα διαβάσετε για πόλεις που ζουν τη δική τους μυστική ζωή, άλλες που υπήρξαν για να υπηρετήσουν τον άνθρωπο, και για άλλες που πήραν τον έλεγχο στα χέρια τους, σαν διάνοιες που βασίστηκαν στην ανθρώπινη ψευδαίσθηση της δύναμης, για να αντιστραφούν στο τέλος οι όροι. Αλλά και για ανθρώπινα σύνολα που είτε υποτάχθηκαν είτε κέρδισαν μια άλλου είδους ελευθερία ακριβώς εξαιτίας της πίεσης που τέτοιες καταστάσεις ασκούν στην ανθρώπινη ψυχή που είναι φτιαγμένη για να ζει ελεύθερα. Κάποια πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου δεδομένα, οι πόλεις μας, ο κόσμος που μας περιβάλλει, μπορεί να κρύβουν πράγματα που χρειάζονται "άλλες" αισθήσεις για να τα αντιληφθούμε, ή, και αυτό είναι το σημαντικότερο, άλλου είδους θάρρος για να τα αναγνωρίσουμε.

Η ανθολογία περιέχει τα διηγήματα: "Το ερώτημα του Πιλάτου" (Χένρυ Κάττνερ), "Το τούνελ κάτω από τον κόσμο" (Φρέντερικ Πολ), "Γκραφφίτι" (Στάνλυ Έλλιν), "Μονομαχία" (Ρόμπερτ Άμπερναθυ), "Η μορφοδιάταξη της επιβίωσης" (Ρίτσαρντ Μάθεσον), "Στα κεντρικά" (Κιτ Ρηντ), "Η χαμένη πόλη του Άρη" (Ρέυ Μπράντμπερυ).

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας