*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το άγγιγμα του σκοταδιού

(Συλλογικό έργο)
Μετάφραση: · Γιώργος Μπαλάνος
Έκδοση: 2005 από "Locus 7 - Άλλωστε"
Σελ.:220 (21χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7971-59-0


Θέμα: "Αμερικανική πεζογραφία - Διήγημα - Συλλογές" "Λογοτεχνία τρόμου"

"Όμως, τόσο ο άνθρωπος όσο και το σύμπαν ολόκληρο εκτείνονται σε χώρους πολύ ευρύτερους αυτής της απλής λογικής, μια αλήθεια που η ανθρωπότητα συνειδητοποίησε -με τα μέτρα του ιστορικού χρόνου- σχετικά πρόσφατα. Έτσι, πέρα από κάποια ενδιάμεσα ασαφή όρια γνώσης, δεν έχουν επινοηθεί ούτε και υπάρχουν γλώσσες ακόμη που να περιγράφουν ικανοποιητικά αυτές τις "μεταλογικές" καταστάσεις και έννοιες. "Μια από τις καταστάσεις αυτές είναι και εκείνη της λεγόμενης Έρπουσας Σκιάς. Μην έχοντας, αφενός, επαρκή κοινή γλώσσα, και θέλοντας, αφετέρου, να κάνω το πρόβλημα πιο κατανοητό στο μέσο αναγνώστη χωρίς περίπλοκες επιστημονικές αναλύσεις, επέλεξα τον παλιό, καλό και δοκιμασμένο δρόμο της λογοτεχνικής προσέγγισης - δηλαδή μέσω μιας σειράς διηγημάτων που όλα αγγίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το απειλητικό πρόβλημα της Σκιάς."

Η ανθολογία περιέχει τα διηγήματα: "Η μεταφορά" (Άλτζερνον Μπλάκγουντ), "Οι κακοί τόποι" (Τζων Μέτκαφ), "Ο ζηλωτής του κακού" (Κλαρκ Άστον Σμιθ), "Οι πεινασμένοι του διαστήματος" (Φρανκ Μπέλκναπ Λονγκ), "Ενα κομμάτι του σκοτεινού κόσμου" (Φριτς Λάιμπερ), "Το παλιό σκοτάδι" (Πάμελα Σάρτζεντ).

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας