*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Νίκος Κεσσανλής: Από την ύλη στην εικόνα

Από τις συλλογές του ΕΜΣΤ: Πρόγραμμα "Εκτός"


Συγγραφή: ·Τίνα Πανδή
Επιμέλεια: ·Τίνα Πανδή
Καλλιτεχνική επιμέλεια: · Νίκος Κεσσανλής
Έκδοση: Ιούνιος 2008 από "Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων"
Σελ.:72 (28χ24), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-88093-9-8


Θέμα: "Ζωγράφοι, Έλληνες" "Τέχνη, Σύγχρονη" "Τέχνη - Κατάλογοι"

Η έκθεση, η οποία συγκεντρώνει 42 έργα, διοργανώνεται από τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων παρουσιάζει το Νίκο Κεσσανλή "... καλλιτέχνη με πλούσιο έργο, που συμπορεύτηκε δυναμικά με τις μεταπολεμικές περιπέτειες του καλλιτεχνικού αντικειμένου και σήκωσε σε μεγάλο βαθμό -μαζί με άλλους καλλιτέχνες- το βάρος της υπόθεσης του "ελληνικού μοντέρνου". Η έκθεση "Νίκος Κεσσανλής: από την ύλη στην εικόνα" συγκροτείται με πυρήνα τα έργα των συλλογών του ΕΜΣΤ και εστιάζει στην καλλιτεχνική δραστηριότητα του Νίκου Κεσσανλή από τις αρχές της δεκαετίας του 1960 έως τη δεκαετία του 1990, τις μεταλλαγές και τους συνεχείς μετασχηματισμούς της σ' ένα πολυσχιδές και πηγαίο έργο, που κινήθηκε στο όριο μεταξύ ύλης και αϋλότητας, εικονικότητας και αποδόμησης της εικόνας. Η έκθεση συγκεντρώνει έργα-σταθμούς της εικαστικής του διαδρομής, στα οποία αποκρυσταλλώθηκε ο καλλιτεχνικός του προβληματισμός, αλλά και έργα λιγότερο γνωστά που προδιέγραψαν μεταγενέστερες αναζητήσεις του. Το έργο του Νίκου Κεσσανλή διερευνά τα όρια και τις συνθήκες ύπαρξης της ζωγραφικής, την εκφραστική αυταξία της χειρονομίας και τις δυνατότητες φωτομηχανικής αποδόμησης της εικόνας, αναπτύσσοντας ένα συνεχή διάλογο με το πολιτισμικά, κοινωνικά και πολιτικά συμφραζόμενά του... "

Τίνα Πανδή
Επιμελήτρια της έκθεσης

(2011) Αντί γραφής, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

(2010) Χρόνης Μπότσογλου, Αναδρομική, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

(2008) Μπία Ντάβου: Αναδρομική, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

(2008) Ulrich Rückriem: Σκιές της πέτρας, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

(2007) Νίκος Κεσσανλής: Από την ύλη στην εικόνα, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

(2007) Σε ενεστώτα χρόνο: Νέοι Έλληνες καλλιτέχνες, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

(2006) Ο μεγάλος περίπατος, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας