*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μυθολογία των λαών

Πανίσχυρες θεότητες και μυθικά όντα: Η προέλευση και η ιστορία των μύθων

"Mythology of the World" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: ·Philip Neil
Μετάφραση: ·Βιολέττα Ζεύκη
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2008 από "Modern Times"
Σελ.:156 (26χ21), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-691-147-0


Θέμα: "Μυθολογία - Ερμηνεία και κριτική" "Μύθοι - Θεωρία"

Από τους αρχαίους Έλληνες ως τους Αζτέκους, οι λαοί σε κάθε γωνιά της Γης δημιούργησαν ένα πλούσιο ψηφιδωτό από ιστορίες, χαρακτήρες και πεποιθήσεις για να εξηγήσουν τα μυστήρια της δημιουργίας, τις δυνάμεις της φύσης και το θάνατο. Η "Μυθολογία των λαών" εξετάζει αρχαίους και σύγχρονους πολιτισμούς και εξερευνά τους μοναδικούς τους μύθους και θρύλους.
Μάθετε για ποιο λόγο οι κάτοικοι του νησιού Ράπα Νιούι ξεπούλησαν ιερές απεικονίσεις των θεών τους. Θαυμάστε το Έπος του Γιλγαμές της Μεσοποταμίας. Ανακαλύψτε γιατί οι θεοί των Βίκινγκς επιβιώνουν ακόμη και σήμερα στην αγγλική καθομιλουμένη. Περιπλανηθείτε στους ερειπωμένους ναούς των αρχαιοελληνικών θεών. Αναρριχηθείτε στο όρος Φούτζι, τον οίκο της ιαπωνικής θεάς Σένγκεν-Σάμα. Και ανακαλύψτε για ποιο λόγο οι Αβορίγινες Γουαρλπίρι επιτίθενται στους χορευτές της τελετουργίας της φωτιάς με αναμμένους δαυλούς.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας