*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μάνος Ζαχαρίας: Ένας σκηνοθέτης παθιασμένος με την Ελλάδα

(Συλλογικό έργο)
Συγγραφή: · Γιάννης Μπακογιαννόπουλος · Κώστας Βρεττάκος · Φώτος Λαμπρινός · Ανδρέας Πάντζης · Άλκη Ζέη · Μάνος Ζαχαρίας · Γιώργος Μπράμος · Λευτέρης Ξανθόπουλος
Επιμέλεια: · Μιχάλης Δημόπουλος · Γιώργος Μπράμος
Έκδοση: Νοέμβριος 2004 από "Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης"
Σελ.:40 (31χ23), Μαλακό εξώφυλλο


Θέμα: "Κινηματογράφος - Σκηνοθέτες και παραγωγοί" "Κινηματογράφος, Ελληνικός - Ιστορία "

Το βιβλίο αυτό εκδόθηκε με την ευκαιρία της τιμητικής εκδήλωσης για τον Μάνο Ζαχαρία και το έργο του από το 45ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 19 έως 28 Νοεμβρίου 2004. Κατά την τιμητική βραδιά προβλήθηκε η ταινία του σκηνοθέτη "Ένας από το εκτελεστικό απόσπασμα".

Περιέχονται τα κείμενα:
- Μιχάλης Δημόπουλος, Γιώργος Μπράμος, "Μάνος Ζαχαρίας, ένας σκηνοθέτης παθιασμένος με την Ελλάδα" (εισαγωγή)
- Γιάννης Μπακογιαννόπουλος, "Μάνος Ζαχαρίας, ένας στρατευμένος κινηματογραφιστής"
- Κώστας Βρεττάκος, "Ο Μάνος του κινηματογράφου"
- Φώτος Λαμπρινός, "Μάνος Ζαχαρίας: ένας από εμάς αλλά όχι σαν όλους εμάς"
- Ανδρέας Πάντζης, "Η γνωριμία μου με τον Μάνο και το έργο του"
- Άλκη Ζέη, "Μάνος για πάντα"
- "Μάνος Ζαχαρίας: τα διλήμματα μιας γενιάς", συζήτηση του Μάνου Ζαχαρία με τον Γιώργο Μπράμο και τον Λευτέρη Ξανθόπουλο
- Φιλμογραφία

(2018) Άνθρωπος μηδενικών αποχρώσεων, Γαβριηλίδης

(2015) Κάτι τρέχει, Γαβριηλίδης

(2014) Οι εχθροί και οι φίλοι μου, Γαβριηλίδης

(2014) Καμύ, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2012) Θόδωρος Αγγελόπουλος, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

(2011) Γάτες αλλού, Γαβριηλίδης

(2010) Η έβδομη βροχή, Γαβριηλίδης

(2010) Νίκος Εγγονόπουλος: Ο ζωγράφος και ο ποιητής, Μουσείο Μπενάκη

(2009) Παλίμψηστο Καβάλας, Εκδόσεις Καστανιώτη

(2008) Μάνος Ζαχαρίας: Ο ταξιδιώτης της μνήμης, Αιγόκερως

(2007) Ιστορία και πολιτική στο έργο του Παντελή Βούλγαρη, Εκδόσεις Παπαζήση

(2004) Η μετανάστευση στον κινηματογράφο, Εκδόσεις Παπαζήση

(2003) Φώτα, ήχος, πάμε, Μαΐστρος

(2003) Πραγματικότητα και μύθος στο καλλιτεχνικό έργο του Λευτέρη Ξανθόπουλου, Εκδόσεις Παπαζήση

(2002) Γιατί οι γυναίκες δεν αγαπούν τη βροχή, Κέδρος

(1999) Άγγελος των πρώτων ημερών, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

(1993) Παύλος Ζάννας, Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

(1985) Θόδωρος Αγγελόπουλος, Ηράκλειτος

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας