*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η δολοφονία του συγγραφέα

Ποιος, πώς και γιατί σκότωσε τον Κώστα Ταχτσή


Συγγραφή: · Κώστας Τσαρούχας
Έκδοση: Νοέμβριος 2008 από "Αλήθεια"
Σελ.:285 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-89981-6-6


Θέμα: "Συγγραφείς, Έλληνες - Βιογραφία" "Έγκλημα και εγκληματίες" "Ομοφυλοφιλία"

Έζησα όπως ταίριαζε στη δική μου ιδιοσυγκρασία και σύμφωνα με τις δικές μου αντιλήψεις. Πού το βλέπετε το λάβαρο; Έβαλα ποτέ καμιά προαγγελία γάμου στις εφημερίδες; Έβγαλα τίποτα ματωμένα σεντόνια στο μπαλκόνι να τα δουν οι γείτονες; Γιατί πρέπει να δέχεται κανείς καθημερινά ένα χείμαρρο προκλήσεων της λεγόμενης πλειοψηφίας που καθορίζει τη νόρμα, χωρίς να μπορεί να μιλήσει φυσικά κι απλά για τα πράματα που του αρέσουν; Και, προσέξτε, αυτή η στάση μου δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με οποιαδήποτε ερωτική ανορθοδοξία, κάτι που έτσι κι αλλιώς είναι πολύ σχετικό, θα έλεγα ότι, αν έχω κάποια ερωτική ανορθοδοξία, αυτό οφείλεται ακριβώς στην ανήμπορη οργή που με πλημμύριζε από παιδί κάθε φορά που έκαναν πλύση εγκεφάλου: "Θα μεγαλώσεις, θα παντρευτείς, θα κάνεις και συ παιδάκια... " Αποφάσιζαν προκαταβολικά για μένα, κι αυτό δεν μ' άρεσε καθόλου. Αν είμαι λοιπόν ανορθόδοξος σε σύγκριση με άλλους, η ανορθοδοξία αυτή συνίσταται στην ανεξαρτησία και την ευθύτητα του χαρακτήρα μου. Στο κάτω-κάτω, αν πρέπει ν' απολογηθώ, μπορώ να επαναλάβω τη ρήση του Σοφοκλή, που είχε πάει μ' ένα νεαρό στον Ιλισό, κι ο νεαρός του 'κλεψε τα ρούχα του και το 'σκασε, κι ο Ευριπίδης θαρρώ τον ειρωνεύτηκε, κι απάντησε ο Σοφοκλής: Κοίτα τα δικά σου χάλια που σε κερατώνει η γυναίκα σου, εγώ τουλάχιστον ακολουθώ τα πάτρια... Δε βαριέστε, ας λέει ο κοσμάκης, ό,τι θέλει. Τα ίδια λέγανε και για τον Καβάφη, και τώρα στήνουν προτομή.

(Κώστας Ταχτσής)

Ο Κώστας Ταχτσής αγνόησε τους πάντες στην προσωπική του ζωή. Και με εξαιρετικά παρακινδυνευμένες επιλογές του σ' ένα "παιχνίδι θανάτου" υπήρξε, τελικά, το θύμα μιας άγριας δολοφονίας. Είκοσι χρόνια τώρα, το ομοφυλοφιλικό υπόβαθρο αυτής της δολοφονίας σε συνδυασμό πάντα με την προσωπικότητα του θύματος, τον τρόπο ζωής του, τη στάση, τις θέσεις και τις επιλογές του, αναδεικνύει ερωτήματα. Και για την ταυτότητα του δολοφόνου, αλλά και για το κατά πόσο η ομοφυλοφιλία είναι η σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης. Για την ταυτότητα του δολοφόνου και τα αίτια του φόνου, οι μαρτυρίες, τα κείμενα και οι εκθέσεις και όσα συγκέντρωσα με κόπο τόσα χρόνια, δίνουν την απάντηση -είκοσι χρόνια μετά- στο ποιος, πώς και γιατί σκότωσε τον Κώστα Ταχτσή.

Περιέχονται οι ενότητες:
- Πρόλογος
- Το τελευταίο ταξίδι
- Οι επιστολές, οι εκθέσεις, οι φωτογραφίες
- Από τον Γανυμήδη έως τις μέρες μας
- Ο ψυχισμός των ομοφιλόφιλων
- Η κοινωνική αποδοχή
- Νίκος Σεργιανόπουλος: θύμα του πάθους του

(2012) Η μασονία στην Ελλάδα, Πεδίο

(2009) Πληροφόρηση, Αλήθεια

(2007) Κάπνισμα η απόλαυση που σκοτώνει, Αλήθεια

(2003) Το χρώμα του χρήματος, Άγκυρα

(2003) Η διεθνής των ναρκωτικών, Αλήθεια

(2000) Το βαπόρι απ' την Περσία, Άγκυρα

(2000) Αλκοόλ, Άγκυρα

(1995) Αγόρια στην πορνεία, Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ

(1995) Κόκκινη σφραγίδα, Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ

(1992) Κοινωνία Ελλάς, Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ

(1989) Η διεθνής των ναρκωτικών, Δωδώνη Εκδοτική ΕΠΕ

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας