*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Καφές πικρός με ολίγη

Πρόσωπα και έργα στις Αραβικές Χώρες


Συγγραφή: · Δημήτρης Σπανάκης
Έκδοση: Νοέμβριος 2008 από "Bookstars - Γιωγγαράς"
Σελ.:407 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-6815-05-6


Θέμα: "Προσωπικές αφηγήσεις - Μαρτυρίες"

Τη δεκαετία του '80 όλες οι επώνυμες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες ανέλαβαν πρώτες από όλη την Ευρώπη μεγάλα οικοδομικά έργα κι έργα υποδομής στις αραβικές χώρες στην Ασία και την Αφρική.
Μαζί τους μερικές χιλιάδες μηχανικοί, όλων των ειδικοτήτων και δεκάδες χιλιάδες εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, που αναζητούσε εργασία εκτός Ελλάδας με υψηλότερες αμοιβές σε σκληρές συνθήκες εργασίας.
Ο συγγραφέας, μηχανικός στο επάγγελμα, συμμετέχει στην κατασκευή των έργων σα στέλεχος στα επιτελεία των εταιριών και καταγράφει τις εμπειρίες του απέκτησε, κατά την παραμονή και την εργασία του εφτά χρόνια συνολικά στη Λιβύη και τη Σαουδική Αραβία.
Παράλληλα με τα προβλήματα στην εκτέλεση των έργων, παρατηρεί και καταγράφει ιστορικά, πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα, γνωρίζει κι επικοινωνεί με πρόσωπα από πολλούς πολιτισμούς και κάνει ανάλυση και κριτική στις μεγάλες πολιτικές και ιστορικές αλλαγές της περιόδου.
Είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας που αναζητά την τύχη του και βιώνει τη δράση και τη περιπέτεια στις αναπτυσσόμενες χώρες του τρίτου κόσμου.

(2006) Κρητικά λαογραφικά, Bookstars - Γιωγγαράς

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας