*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Θείον και Ιερόν Ευαγγέλιον


Έκδοση: Δεκέμβριος 2008 από "Αλόη"
Σελ.:542 (21χ15), Σκληρό εξώφυλλο, ISBN: 960-87847-5-1


Θέμα: "Βίβλος. Κ.Δ. Ευαγγέλια"

[...] Οι ευαγγελιστές μας έχουν διασώσει τα απαραίτητα εκείνα περιστατικά και την διδαχή του ιδίου του Χριστού, που αποβλέπουν στην σωτηρία του ανθρώπου. Το ιερό Ευαγγέλιο δεν αποτελεί ένα απλό βιβλίο που ασχολείται με φυσικά γεγονότα, δεν προτάσσει την απόκτηση κτιστής γνώσεως, αλλά είναι ένα θεόπνευστο βιβλίο στο οποίο περιγράφεται και προβάλλεται η οδός για την σωτηρία, την θέιωση του ανθρώπου, για την βίωση του ακτίστου.
Η σωτηρία του ανθρώπου δεν είναι η μεταφορά του σε έναν ευδαιμονέστερο τόπο, αλλά η οντολογική, η υποστατική ένωσή του με τον Θεό. Το μέγα αυτό μυστήριο τελεσιουργείται μόνο μέσα στους κόλπους της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, δηλαδή της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Και αυτό επιτυγχάνεται με την ασκητική και μυστηριακή ζωή κυρίως στην θεία Λατρεία.
Η χρήση των ευαγγελικών περικοπών μέσα στην Θεία Λατρεία είναι πολύ συχνή. Σχεδόν όλες τις Ακολουθίες, στον Όρθρο, στην Θεία Λειτουργία, στην τέλεση των Μυστηρίων του Ευχελαίου, της Βαπτίσεως, του Γάμου κ.ά. επιβάλλεται η ανάγνωση κάποιας ευαγγελικής περικοπής. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας