*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Το βραχιόλι: νεοελληνικό και ethnic: 19ος-20ός αιώνας

Συλλογή Κατερίνας Κορρέ - Ζωγράφου


Συγγραφή: · Κατερίνα Κορρέ - Ζωγράφου
Έκδοση: Δεκέμβριος 2008 από "Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού"
Σελ.:175 (26χ24), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7957-58-Χ


Θέμα: "Λαογραφία" "Κοσμήματα" "Τέχνη - Λευκώματα"

Στην έκδοση αυτή αποκαλύπτεται η ευτυχής συνάντηση του ερευνητή της ζωής των Ελλήνων με τον παθιασμένο συλλέκτη του υλικού ίχνους που άφησε αυτή η ζωή τους τελευταίους αιώνες. Οι δύο αυτές ιδιότητες, που συνδυάζει με μεγάλη επιδεξιότητα η κυρία Κατερίνα Κορρέ-Ζωγράφου, φέρνουν στο φως τον πλούτο μιας παράδοσης, η οποία δεν αντικατοπτρίζεται τόσο στο υλικό όσο στην τέχνη της κατασκευής, στα συναισθήματα, αλλά και στην "τέχνη" να φοριούνται τα αντικείμενα αυτά από τις Ελληνίδες στα χρόνια που πέρασαν και να συνεχίζουν να είναι ζωντανά στο παρόν και στο μέλλον.

Όμως, η έκδοση αυτή και η έκθεση την οποία συνοδεύει δεν είναι αποτελέσματα μόνο τούτης της συνάντησης. Για μία ακόμη φορά συναντιούνται η συλλέκτρια και λαογράφος με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Τα κεραμικά του Τσανάκ Καλέ, τα επαγγέλματα του Αιγαίου, με τα προϊόντα τους, και τώρα το βραχιόλι, υλικά δείγματα του νεότερου Ελληνισμού, αποτελούν κομμάτια του τεράστιου ψηφιδωτού που έχει αναλάβει να ανακαλύψει και να ανασυνθέσει το ΙΜΕ, δημιουργώντας την εικόνα του Ελληνισμού -όπου γης- στη διαχρονία.

Δίπλα στις μεγάλες αξίες, οι μικρές ιστορίες ανθρώπων φωτίζουν τις πτυχές της ιστορίας. Γι' αυτό, μία έκδοση σαν αυτή είναι πολύτιμη, ανεξαρτήτως υλικών, χάρη στο φωτεινό περιεχόμενό της. Είναι το συναίσθημα που κρύβει το οποίο της προσδίδει αξία, σαν ένα μικρό βραχιόλι από ευτελή υλικά που περιέχει την αγάπη του πατέρα στην κόρη, την ευχή της γιαγιάς στην εγγονή, την αγάπη του άνδρα στη γυναίκα και έτσι αποκτά ανεκτίμητη αξία.

(Μιχάλης Λιάπης, Υπουργός Πολιτισμού)

(2012) Ελληνική λαογραφία α τόμος, Ηρόδοτος

(2010) Άνθρωποι και παραδοσιακά επαγγέλματα στο Αιγαίο ΙΙΙ, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

(2007) Μυτιλήνη και Αϊβαλί (Κυδωνιές), Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Ε.Ι.Ε.). Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών

(2004) Τα κεραμεικά Ιζνίκ της μονής Παναχράντου Άνδρου, Καΐρειος Βιβλιοθήκη

(2004) Άνθρωποι και παραδοσιακά επαγγέλματα στο Αιγαίο ΙΙ, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

(2003) Άνθρωποι και παραδοσιακά επαγγέλματα στο Αιγαίο, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

(2002) Χρυσικών έργα 1600-1900, Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο (Ε.Λ.Ι.Α.)

(2000) Τα κεραμεικά του Τσανάκ Καλέ 1670-1922, Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

(1995) Τα κεραμεικά του ελληνικού χώρου, Μέλισσα

(1995) Αθηνά Σαριπόλου-Λίβα, Μπάστας

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας