*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Μάσκες

Ιστορίες μεταναστών


Συγγραφή: · Ilona Talantseva
Μετάφραση: ·Μιχάλης Μένικος
Έκδοση: Δεκέμβριος 2008 από "Πύλη"
Σελ.:183 (23χ15), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-7041-19-4


Θέμα: "Προσωπικές αφηγήσεις - Μαρτυρίες" "Αρθρογραφία" "Μετανάστευση"

"Μάσκες". Μια συλλογή αφηγημάτων που αντιστοιχούν στις ιστορίες ρώσων μεταναστών, που αναζητούν στην Ελλάδα είτε δουλειά και στη συνέχεια μια καλύτερη ζωή και άλλες φορές απλώς τον έρωτα ή την περιπέτεια. Πρόκειται για ιστορίες αληθινές, χωρίς δάνεια από τη φαντασία. Σκληρές αλλά και με ένθετες, τρυφερές νότες που προσπαθούν να απαλύνουν την πραγματικότητα. Γυναίκες που παγιδεύονται σε ροζ κυκλώματα, οικογενειακά δράματα, άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά και κάνουν λάθος επιλογές. Ένα αδιάκοπο παιχνίδι ανάμεσα στην κορύφωση της ευτυχίας που οδηγεί στην πτώση και στην ελπίδα που γεννιέται ξανά. Ιστορίες του αεροπλάνου, που η Ιλόνα Ταλάντσεβα καταγράφει στα συχνά της επαγγελματικά ταξίδια Αθήνα-Μόσχα. Οι σελίδες του βιβλίου αυτού είναι καρπός του τρόπου ζωής της Ταλάντσεβα. Πρώτη ύλη του, οι ιστορίες των συνταξιδιωτών της. Τα κείμενα αυτά έχουν πρώτα δημιοσευθεί στη στήλη της συγγραφέως "Μάσκα: Ιστορίες μεταναστών", στη ρωσόφωνη εφημερίδα "Αθήνα και Ελλάς". Πίσω ακριβώς από τις μάσκες βρίσκονται καλυμμένα τα ονόματα των πρωταγωνιστών, που εκμυστηρεύτηκαν τη ζωή τους στη συγγραφέα χωρίς να επιδιώκουν τη δημοσιότητα.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας