*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Η αμερικανική εξωτερική πολιτική στον 20ο αιώνα: Μια ιστορική επισκόπηση: Μέρος Α' (1898-1945)


Συγγραφή: · Θεοδόσης Καρβουναράκης
Έκδοση: Σεπτέμβριος 2008 από "Σάκκουλας Αντ. Ν."
Σελ.:132 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-15-2086-4


Θέμα: "Πολιτική - Αμερική"

Το βιβλίο αυτό επιδιώκει να καλύψει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική βιβλιογραφία: την υπό ιστορική δηλαδή προοπτική παρουσίαση στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στον 20ο αιώνα. Η περίοδος αυτή επιλέχθηκε γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη μιας νέας, πλούσιας, ισχυρής και ριζοσπαστικής όσον αφορά την πολιτική της ιδεολογία χώρας, από οικονομικό γίγαντα που αντιλαμβάνεται την σημασία ενός ενισχυμένου διεθνούς ρόλου, σε αδιαφιλονίκητο ηγέτη της διεθνούς κοινότητας που σταδιακά αντιλαμβάνεται τα όρια της ισχύος του και αναγκάζεται να αναπροσαρμόσει τις φιλοδοξίες του. Ιδιαίτερα μετά το 1945, ο καθοριστικός ρόλος των Η.Π.Α στις διεθνείς εξελίξεις καθιστά την ιστορική γνώση της διεθνούς τους δράσης ανάγκη αδιαμφισβήτητη.
Το πρώτο μέρος, εξετάζει την περίοδο από το 1898, έτος δυναμικής διεκδίκησης ρόλου μεγάλης δύναμης από τις Η.Π.Α με τον Ισπανο-Αμερικανικό πόλεμο και τη δημιουργία αποικιακού κράτους ως το 1945 και τη λήξη του β' παγκοσμίου πολέμου, που βρίσκει την χώρα στο απόγειο της ισχύος της, πανίσχυρη σε σχέση με οποιονδήποτε ανταγωνιστή. Το δεύτερο μέρος θα ολοκληρώσει το πόνημα, εξετάζοντας τα γεγονότα μέχρι το τέλος της θητείας του Προέδρου Clinton, τον Ιανουάριο του 2001.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας