*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ασφαλιστικός κώδικας: η βασική νομοθεσία της ιδιωτικής ασφάλισης: ερμηνευτικά σχόλια και κριτικές παρατηρήσεις


Συγγραφή: · Ιωάννης Κ. Ρόκας
Έκδοση: Ιανουάριος 2008 από "Σάκκουλας Αντ. Ν."
Σελ.:553 Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-15-1982-3


Θέμα: "Κώδικες"

Τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των νόμων που ρυθμίζουν τα ζητήματα του ιδιωτικού ασφαλιστικού δικαίου, στους οποίους περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και η ασφάλιση ευθύνης εξ αυτοκινήτων, καθώς και το δίκαιο της ασφαλιστικής επιχείρησης, έχουν αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο και σ’ αυτό έχουν συμβάλλει και οι δεκάδες κοινοτικές Οδηγίες με αντικείμενο το δίκαιο αυτό. Καθίσταται συνεπώς σήμερα αναγκαία για τον καθένα που ασχολείται με την ιδιωτική ασφάλιση, η κωδικοποίηση σε ένα εύχρηστο κείμενο του σκληρού πυρήνα των νομοθετικών διατάξεων της ιδιωτικής ασφάλισης που είναι λιγότερο ευμετάβλητες και των οποίων γίνεται συχνή χρήση. Ο «Ασφαλιστικός Κώδικας» του καθηγητή κ. Ιωάννη Ρόκα εντοπίζει ακριβώς αυτές τις διατάξεις και τις παραθέτει με παρατηρήσεις, τίτλους και πλαγιότιτλους, μαζί με ένα αναλυτικό ευρετήριο και αγγλική μετάφραση του νόμου για την ασφαλιστική σύμβαση. Η επιμέλεια του «Ασφαλιστικού Κώδικα» έχει γίνει με γνώμονα την εύκολη χρήση, φερέγγυα πληροφόρηση και επιλογή εκείνων των διατάξεων που πράγματι αξίζει να περιληφθούν σε μια επίσημη κωδικοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης.

Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει τη νομοθεσία για την ασφαλιστική σύμβαση, τον «Ασφαλιστικό Νόμο», όπως συνηθίζεται να ονομάζεται το μέρος εκείνο του νόμου 2496/97 που αφορά «την ασφαλιστική σύμβαση». Περιλαμβάνει επίσης τις διατάξεις για την ασφαλιστική σύμβαση του ιδιωτικού ναυτικού δικαίου και του αεροπορικού δικαίου και το νόμο 489/76 για την αστική ευθύνη αυτοκινήτων που έχει υποστεί εκτεταμένες αλλαγές με το ν. 3557/07. Ο Ασφαλιστικός νόμος, άλλαξε τελείως το νομοθετικό πλαίσιο της ασφαλιστικής σύμβασης που υπήρχε στην Ελλάδα από το 1910 και ήδη, τα πρώτα 10 χρόνια της εφαρμογής του, έχει τύχει νομολογιακής επεξεργασίας σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας των ελληνικών δικαστηρίων, που λαμβάνει υπόψη του ο «Ασφαλιστικός Κώδικας». Επεξεργασία έχει γίνει και στο νέο νομοθέτημα, το π.δ. 190/2006 για τους διαμεσολαβούντες, με πλήθος παρατηρήσεων και σχολίων.

Σημειώνεται η γνήσια, επιστημονική και ακριβολόγος δουλειά που αντιπροσωπεύει η β’ έκδοση του «Ασφαλιστικού Κώδικα». Περιέχονται πάνω από 1000 παραπομπές στην ιστορία των διατάξεων, σε νομολογία και πληθώρα κριτικών παρατηρήσεων, ιδιαίτερα χρήσιμων, όπου επισημαίνονται και διατάξεις προεδρικών διαταγμάτων περί προσαρμογής στην κοινοτική νομοθεσία που έχουν εκδοθεί καθ’ υπέρβαση της νομοθετικής εξουσιοδότησης, στις οποίες είναι αναγκασμένη να βασίζεται η ασφαλιστική βιομηχανία και οι νομικοί, κατά την εφαρμογή των σχετικών νόμων.

(2012) Ασφαλιστικό δίκαιο: Εισηγήσεις, Νομική Βιβλιοθήκη

(2012) Ασφαλιστικός κώδικας, Νομική Βιβλιοθήκη

(2011) Εμπορικό δίκαιο, Νομική Βιβλιοθήκη

(2011) Εταιρίες, Νομική Βιβλιοθήκη

(2011) Εισαγωγή στο δίκαιο των επιχειρήσεων, Μπένου Γ.

(2010) Η κεφαλαιαγορά, Νομική Βιβλιοθήκη

(2010) Insurance Intermediaries, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2008) Ελληνικό και κοινοτικό δίκαιο των εμπορικών εταιριών, Μπένου Γ.

(2007) Η πορεία προς το σύγχρονο ασφαλιστικό δίκαιο, 1984-2006, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2006) Ιδιωτική ασφάλιση: δίκαιο της ασφαλιστικής σύμβασης και της ασφαλιστικής επιχείρησης, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2006) Ιδιωτική ασφάλιση: δίκαιο της ασφαλιστικής σύμβασης και της ασφαλιστικής επιχείρησης, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2005) Ιδιωτική ασφάλιση, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2004) Θαλάσσια ρύπανση, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2003) The Hellenic Law on Insurance Contracts, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(2002) Εισαγωγή στο ιδιωτικό ναυτικό δίκαιο, Μπένου Γ.

(2001) Introduction to Greek Private Maritime Law, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(1999) Εισαγωγή στο δίκαιο των εμπορικών εταιριών, Σμπίλιας

(1998) Ιδιωτική ασφάλιση, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(1997) Εισαγωγή στο ιδιωτικό ναυτικό δίκαιο, Σμπίλιας

(1997) Ευθύνη για τα προϊόντα, Σάκκουλας Αντ. Ν.

(1996) Εισαγωγή στο δίκαιο των επιχειρήσεων, Σμπίλιας

(1996) Γνωμοδοτήσεις, Σμπίλιας

(1995) Εισαγωγή στο δίκαιο της ιδιωτικής ασφάλισης, Σμπίλιας

(1993) Hellenic Insurance Law, Σάκκουλας Αντ. Ν.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας