*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Ταξιδιώτης

Σκέψεις ενός Αμερικανού στην εξορία

"Traveller: Observations from an American in Exile" (Πρωτότυπος τίτλος στα αγγλικά)

Συγγραφή: · Michael Katakis
Μετάφραση: ·Μαρία - Ρόζα Τραϊκόγλου
Έκδοση: Μάιος 2009 από "Εκδόσεις Καστανιώτη"
Σελ.:206 (21χ14), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-03-4885-5


Θέμα: "Αμερικανική πεζογραφία - Αφήγημα " "Ταξιδιωτική λογοτεχνία"

Μικρό παιδί ακόμα, μολύνθηκα από το μικρόβιο του πάθους για την περιπλάνηση. Μα, σάμπως είναι ν' απορεί κανείς; Την ώρα που η μητέρα μου αργοπέθαινε στο διπλανό δωμάτιο, ο πατέρας μου με κρατούσε απασχολημένο με βιβλία κι αφηγήσεις. Θυμάμαι τις "Χίλιες και μια νύχτες" και τον "Κιμ", εικονογραφήσεις βιβλίων με ερήμους και πυραμίδες, τις φωτογραφίες του πατέρα μου που εικόνιζαν αρχαία ελληνικά ερείπια και ευρωπαϊκές πόλεις στο τέλος του αιώνα. Θυμάμαι ιστορίες για τον Ατατούρκ και την ελληνική μυθολογία, τον Λόρενς της Αραβίας και χάρτες, παντού χάρτες. Θυμάμαι ακόμα βιβλία με λόγια ανθρώπων, χαμένων από καιρό, να περιγράφουν ένα ποτάμι που ανακάλυψαν ή μια ήπειρο που διέσχισαν. Όλα εκείνα πρόσφεραν τροφή στη φαντασία μου. Ο πατέρας μου με εφοδίασε με ένα μαγικό χαλί που με ταξίδευε μακριά από τη θλίψη που ενέδρευε πίσω απ' τους τοίχους του στενόχωρου διαμερίσματός μας στο Σικάγο, και με αυτό τον τρόπο πέρασα πάμπολλες νύχτες κάνοντας όνειρα για ερήμους, για τον Λόρενς, για την Ινδία ή το Πακιστάν ή το Παρίσι. Ονειρευόμουν κι ένιωθα λαχτάρα για τον κόσμο. Ήθελα να γνωρίζω, να δω και να γευτώ. Έπειτα από εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα, αυτή η λαχτάρα παραμένει ακόρεστη.

Βιβλίο ταξιδιωτικών εντυπώσεων; Ή μικρά αφηγήματα όπου το ταξίδι είναι απλώς η αφορμή για σκέψεις που αφορούν τη ζωή, τις ανθρώπινες σχέσεις, τη μοναξιά του ταξιδιώτη; Όπως και να είναι, το βιβλίο αυτού του Ταξιδιώτη που αισθάνεται παντού εξόριστος, είναι από μόνο του ένα γοητευτικό ταξίδι που διαβάζεται απνευστί.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας