*Ενδέχεται κάποια βιβλία που δεν είναι σε απόθεμα στο βιβλιοπωλείο να προκύψουν ως εξαντλημένα στον εκδότη τους, στην περίπτωση αυτή θα λάβετε ενημέρωση εντός 2 ημερών

Δημόσια υγεία και κοινωνική πολιτική: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και η εποχή του

Πρακτικά συνεδρίου


Συγγραφή: ·Paul Weindling · Δημοσθένης Αγραφιώτης ·Νικόλαος Βακάλης ·Άλκης Βατόπουλος ·Εμμανουήλ Βελονάκης · Κατερίνα Γαρδίκα · Ελένη Γαρδίκα - Κατσιαδάκη ·Τίνα Γκαράνη ·Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης ·Απόστολος Δόλγερας ·Σπύρος Δρίβας ·Χρήστος Δ. Ζηλίδης · Βασιλική Θεοδώρου · Δέσποινα Καρακατσάνη ·Νίκος Κατσίρης · Ξενοφών Ι. Κοντιάδης ·Ελισάβετ Κοντογιώργη ·Βασίλης Κοντός · Ελένη Κορνάρου ·Γεώργιος Κουλιεράκης · Ιωάννης Η. Κυριόπουλος ·Γεώργιος Λεοντάρης ·Ιωάννης Λεοντάρης · Χρήστος Λιονής · Χρήστος Λούκος ·Βασίλειος Μακρόπουλος ·Γεωργία Μαυρογόνατου ·Άννα Μαχαιρά ·Θεόδωρος Δ. Μουντοκαλάκης ·Ντίνα Μουστάνη ·Γεώργιος Χ. Ντουνιάς · Λήδα Παπαστεφανάκη ·Γιώργος Ραχιώτης · Μάνος Σαββάκης ·Κωνσταντίνος Χατζής · Σεβαστή Τρουμπέτα ·Marius Turda (Συλλογικό έργο)
Μετάφραση: ·Χρύσα Τσαλικίδου
Επιμέλεια: · Ιωάννης Η. Κυριόπουλος
Έκδοση: 2008 από "Εκδόσεις Παπαζήση"
Σελ.:550 (24χ17), Μαλακό εξώφυλλο, ISBN: 960-02-2281-9


Θέμα: "Δημόσια υγεία" "Βενιζέλος, Ελευθέριος Κ. (1864-1936)" "Κοινωνική πολιτική - Ελλάς"

Ο τόμος των Πρακτικών του Συνεδρίου "Δημόσια υγεία και κοινωνική πολιτική: ο Ελευθέριος Βενιζέλος και η εποχή του" αποσκοπεί στη διερεύνηση των προβλημάτων ανάπτυξης της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής πολιτικής, καθώς επίσης και στην ανάδειξη της σημασίας και του νοήματος, τα οποία προκύπτουν από τους θεσμούς και τις επιλογές που έγιναν στις αρχές του εικοστού αιώνα. Την ιδιαίτερα κρίσιμη αυτή περίοδο, οι κυβερνήσεις του Ελευθέριου Βενιζέλου καλούνται να δώσουν λύσεις και να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα του εκσυγχρονισμού του κράτους και της αναδιοργάνωσης της δημόσιας υγείας και να θέσουν τις βάσεις για την ανάπτυξη των υγειονομικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και των κοινωνικών ασφαλίσεων.

Ζητήματα όπως το κράτος πρόνοιας και οι κοινωνικές ασφαλίσεις, τα δίκτυα υποδομής και η δημόσια υγεία στην Ελλάδα και την Ευρώπη τον 19ο και 20ο αιώνα και οι πολιτικές και τα θεσμικά μέτρα για τις συνθήκες εργασίας και την επαγγελματική παθολογία, αποτελούν αντικείμενα συζήτησης και μελέτης σε ένα ευρύτερο πλαίσιο και δεν περιορίζονται αποκλειστικά σε όσα συνέβησαν στην χώρα μας την περίοδο του μεσοπολέμου. Μέσα από την συγκριτική ιστορική και κοινωνική ανάλυση αυτών των θεμάτων εξετάζεται η πορεία θεμελίωσης και εξέλιξης των πολιτικών υγείας, πρόνοιας και ασφάλισης, ενώ προσφέρεται και για περαιτέρω διερεύνηση φαινομένων τα οποία συνέβαλαν καθοριστικά στις μετέπειτα εξελίξεις στη δημόσια υγεία και την κοινωνική πολιτική.

Το βιβλιοπωλείο "Λεμόνι"

Ξεκίνησε την λειτουργία του τον Μάιο του 1998. Βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας στην περιοχή του θησείου, στον πεζόδρομο της οδού Ηρακλειδών. Επιλέγει πάντα τους καλύτερους τίτλους απο την ελληνική βιβλιογραφία και τις νέες εκδόσεις. Διαθέτει άρτια ενημέρωση στην ποίηση στη φιλοσοφία και στη λογοτεχνία και οργανώνει σε τακτά διαστήματα παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς, καθώς και εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα ενημερώνεται από εμάς τους ίδιους.

Όροι Χρήσης - Ασφάλεια Συναλλαγών - Πολιτική επιστροφών

Επικοινωνία

  • ΤΗΛ.:210 3451390

  • ΦΑΞ.:210 3451910

  • Email: books@lemoni.gr

  • Διεύθυνση:
    Ηρακλειδών 22, Θησείο 118 51, Αθήνα

Ωράριο βιβλιοπωλείου

ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
09.30 π.μ - 21.30 μ.μ,

ΣΑΒΒΑΤΟ
09.30 π.μ - 18.00 μ.μ

Ακολουθήστε μας